CormaC Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam! Rok temu zmieniłem łańcuch i obie zębatki.Zastosowałem grubszy łańcuch 520,mniejszą zębatkę z przodu i większą z tyłu.Jednak na tył nie było już z 50 zębami więc kupiłem 45 teraz chciałbym zmienić na większą jednak zawsze powinno zmieniać się cały napęd a nie tylko jedną rzecz czy w tym przypadku mogę zmienić tylko tylną zębatkę? Czy ruszanie się na boki przedniej zębatki to normalne zachowanie?Ponieważ tak chodzi na boki,że łańcuch o coś trze. Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez CormaC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zębatke zmień smiało! Luz na przedniej zębatce na bok to normalne rzecz ale nie powinno nic tam ocierac! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zębatke zmień smiało! Luz na przedniej zębatce na bok to normalne rzecz ale nie powinno nic tam ocierac! W swoim motocyklu możesz zmieniać wszystko a nawet odwracać zębatki ale na litość boską nie udzielaj taki porad innym motocyklistom którzy chcą mieć zadbany i sprawny motocykl. Zapamiętaj taki drobny szczegół, że zestaw napędowy jest technologicznie jedną nierozłączną całością. Składa się z łańcucha oraz zębatki małej na silnik i dużej na tylne koło. Po przejechaniu już kilku kilometrów wszystko ładnie się układa i powinno tak pracować do czasu całkowitego zużycia. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CormaC Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Też tak myślę.Ale zadałem to pytanie,ponieważ napęd ma przejechane 1000km.Trudno będę jeździł z takim przełożeniem jakie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi