Wojo_Krk Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) Witajcie, powoli poszukuję zadbanego sprzętu, w Krakowie bądź okolicach, ewentualnie jak będzie coś naprawdę pewnego i fajnego to mogę się dalej przejechać (mam dostawczaka, jeżdżę po PL, ale bez przesady nie z pomorskiego). Mam kilka upatrzonych ogłoszeń, może coś powiecie dokładniej na temat któregoś z nich? Wiadomo, że chciałoby się jak najnowsze, w nowych malowaniach etc. ale z dwojga wolę starsze, a zadbane z pewną przeszłością. Na Allegro jest sporo ciekawych ogłoszeń, tylko że historii większości tych motocykli nie zna nikt w promieniu 2000km. A ceny dziwnie niskie, lakiery jakieś świeże... Najchętniej GSX600F (750), ZZR600, CBR600F... Nic za ciężkiego ale i nazbyt sportowego. Ideały to nieosiągalne w tej cenie CBR F3 i Thundercat. A tu co mi wpadło w oko. Wie ktoś cos o tej Yamaszce: dziwnie tani thundercat GSX600F Jajo wyblaknięte 1998r. ZZR600 1994r. ZZR600 1990r. ZZR600 1993r. GSX600F 1991r. GSX600F 1992r. CBR600F3 nieco obita i ciekawe co jeszcze? NTV 650 1991r. Albo jakiś tańszy, ciekawy klasyk, np. Xj 550 1983r. VF 750 1984r. Bądź standardy np. GPZ500... GPZ500S 1990r. GPZ500S 1994r. Takie wybrane aukcje. Wszelkie info na ich temat albo sugestie wypisujecie, proszę. Jeśli ktoś będzie miał siłę się przez to przedrzeć :biggrin: Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez Wojo_Krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franklin Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Wypowiem się tylko nt Thundercat, bo sam miałem "identycznego"... co mi wpadło w oko: cały przód co najmniej malowany (oba boki i czacha), lusterka nieoryginalne, nieoryginalne kierunki, dziwne są te niebiesko-szare wstawki na zadupku i na banku(naklejki) - prawdopodobnie twórczość poprzedniego właściciela(albo zabezpieczenie od zarysowania?), prawdopodobnie prawy dekiel był wymieniany, tylne kierunki w dziwnym miejscu :) i ma fajny wydech :) ja bym pojechał zobaczyć, jak ładnie pracuje to nic tylko brać :) zresztą wiadomo, że za taką cenę nie będzie ideału, ja kupiłem bandyte600 za 5k i musiałem dołożyć ponad 1k, żeby bezstresowo jeździć :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo_Krk Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 (edytowane) Dzięki za sugestie :) Może kopnę się go zobaczyć, ale śmierdzi mi on z daleka ;) Mam pytanie dotyczące Shadow 500C z 1986. (Cień). Myślę że w tej kasie łatwiej będzie trafić jakiegos zadbanego klasyka niż wszelkiej maści "plastiki" i jednak w większości inaczej użytkowane. A Cienie zawsze mi się podobały. Jako powrót na sprzęty też chyba niezły i dość bezobsługowy (o ile można to powiedzieć przy takim wiekowym motorku). Zwrócić na coś szczególną uwagę? Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez Wojo_Krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 do tańszych i ciekawych klasyków dodał bym gsx - e/es/ef np: http://www.allegro.pl/item1003543704_suzuk...br_zzr_gsf.html może Ci się spodoba ;] wygląda pięknie,cena niska,aż się dziwie że stoi jeszcze na allegro,ale większość ludzi boi się starych sprzętów ;] Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo_Krk Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Dzięki, faktycznie wygląda ładnie, ale Gdynia totroche dla mnie daleko :biggrin: W gdańsku siedzę cały Jarmark Dominikański, ale myslałem do tego czasu załatwić sprawę :biggrin: A wiecie coś na temat gości którzy handlują m.in. Shadowami w miejscowości Płaza / Płaza - Wygiełzów? Mają tego sporo, ale coś budzi mój lekki niepokój: komentarz na innej aukcji osoby, która zaznaczyła że nie jest z nimi związana. Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez Wojo_Krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jjacks Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jeśli chcesz jeździć a nie się na niego patrzeź bierz mój: http://www.moto.allegro.pl/item1013616626_...yzf_r6_vfr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Na litość boską kogoś szukającego po modelu nie interesuje co to nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jjacks Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Na litość boską kogoś szukającego po modelu nie interesuje co to nie jest... Tak dla Twojej wiadomości - informacja co to nie jest to tak zwane 'słowa kluczowe' (mówi ci coś pojęcie pozycjonowanie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 jak masz gs550 to szukaj juz cos powyzej 70 kucy :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Jak szukam np cebuli to mnie krew zalewa bo na 20 aukcji na stronie tylko 3 to poszukiwane moto a reszta to "nie CB". A co do pozycjonowania to ci się kolego pomyliło z wyszukiwarkami w stylu google, gdzie nie ma ustawialnych schematów sortowania a jedyny funkcjonujący system to sortowanie po np. ilości odwiedzin. Widzę że w starym systenie nie kładli takiego nacisku na czytanie ze zrozumieniem. :P Także to co robisz to jedynie zaśmiecanie wyników wyszukiwania ("mówi ci coś pojęcie" SPAM) - dla ułatwienia dajmy na to chcesz znaleść sobie motor o pojemności 500, wybierasz opcję, a i tak wyrzuca ci wszystkie pojemności bo parę ktosiów sobie wpisało "nie 500" i teraz musisz przegrzebać wszystkie aukcje "ręcznie" - fajnie nie? PS "Nie ucz ojca jak się dzieci robi" bo nie po to siedzę już 4 lata na Inf Stos na AGH żeby mi tłumaczyli co to są słowa kluczowe. ;) Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez VituPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jjacks Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) PS "Nie ucz ojca jak się dzieci robi" bo nie po to siedzę już 4 lata na Inf Stos na AGH żeby mi tłumaczyli co to są słowa kluczowe. ;) Ty nie cwaniakuj bo jaki jesteś "mondry" to już napisałeś w swoim wątku - panie "szukam motocykla w idealnym stanie bezwypadkowy bo szlif to też wypadek do 5 tysięcy". Poszukaj skutera lepiej przynajmniej na klatce w akademiku zaparkujesz. Jak ci nie pasuje to nie czytaj, nie wiem po ch... zaśmiecasz cudzy wątek - autor wątku jakoś się nie skarżył. :icon_evil: :icon_evil: :icon_evil: Jak szukam np cebuli to mnie krew zalewa bo na 20 aukcji na stronie tylko 3 to poszukiwane moto a reszta to "nie CB". A co do pozycjonowania to ci się kolego pomyliło z wyszukiwarkami w stylu google, gdzie nie ma ustawialnych schematów sortowania a jedyny funkcjonujący system to sortowanie po np. ilości odwiedzin. Widzę że w starym systenie nie kładli takiego nacisku na czytanie ze zrozumieniem. :P Także to co robisz to jedynie zaśmiecanie wyników wyszukiwania ("mówi ci coś pojęcie" SPAM) - dla ułatwienia dajmy na to chcesz znaleść sobie motor o pojemności 500, wybierasz opcję, a i tak wyrzuca ci wszystkie pojemności bo parę ktosiów sobie wpisało "nie 500" i teraz musisz przegrzebać wszystkie aukcje "ręcznie" - fajnie nie? Jak sobie chcesz poszukać 500, to wybierasz kategorię pojemności 250-500. Jak ktoś szuka po modelach, to nie poszuka zzr ani gsx-f ani gsx-r pod "Yamaha". R6 też raczej nie znajdzie po wyniku wyszukiwaniu "do 5000" :D :D , więc co cię boli człowieku? Chyba jednak niedużo cię nauczyli na tym AGHu. Ucz się lepiej PHPa, bo tylko klepanie stronek ci zostanie po tej "Inf Stos" :D :D, a nie p...l głupot na forum. Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez Jjacks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ty nie cwaniakuj bo jaki jesteś "mondry" to już napisałeś w swoim wątku Nie ma to jak składna i logiczna argumentacja. Nie widzę związku. Reszta na PW a te posty do wywalenia bo jak słusznie kolega zuważył i elokwentnie stwierdził: nie wiem po ch... zaśmiecasz cudzy wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo_Krk Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) No toście sobie pogadali :) Jakże miło się zrobiło.... FZR raczej odpada, nie o to chodzi. Zbyt niewygodne, a typowa szlifierka. Póki co nastawiłem się mocno na Shadow 750 z lat '80. Trochę się kręcę po rodzajach, ale tak to jest jak doświadczenia mało. PS. Też nie lubię jak wpisuję coś a wychodzi 50% czego innego, co jest bardzo częste. Autorzy zazwyczaj generuję zupełnie puste wejścia na strony / aukcje, w dodatku wejścia które na wstępie często budzą negatywne emocje po ujrzeniu pierwszego zdjęcia. Reszty się nie czyta. Chyba że komuś zależy na kliknięciach, ale zazwyczaj to nie akcja "Pajacyk". Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez Wojo_Krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 (edytowane) Też mam skromne doświadczenia ale zacytuję polecanego mechanika ;) "musimy się już wyleczyć ze sprzętów z osiemdziesiątych" - rozmowa toczyła się o (bez)awaryjności moto stojąc nad paroma imponującymi okazami klasyków... niestety stałymi bywalcami. Też sobie zostawiłem to jajo "w ostateczności" bo się trochę mocy bałem. Stanęło na CB500 z 2002. Edytowane 28 Kwietnia 2010 przez VituPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo_Krk Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Coś w tym jest, jednak cena i to, że to klasyczne chopperki :) Nowsze mnie tak nie kręcą. Linia Intruderów, Shadowek z tamtych lat :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi