olorol Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) Cześć Sprzedaje samochód, OC skończyło sie tydzień temu. Do dnia dzisiejszego jestem jeszcze jego właścicielem. Dopiero jutro gościu ma po niego przyjechać. Czy grozi mi coś za nie zapłacenie składki OC ? Typu kara za np tygodniowe brak OC. Jest jakaś grzywna ? Gościu, który jutro kupi ten samochód odrazu go ubezpieczy. Ciekawostką jest to, że mam 3 podkładki w umowach także będzie troche szukania, aż w końcu mnie chyba znajdą. Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez olorol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onael Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Ja tak miałem ostatnio kupując samochód dla żony: Kupiliśmy auto, gdzie dosłownie 3 dni wcześniej skończyło się OC. W ubezpieczalni powiedzieli mi, że OC dalej obowiązuje tylko składka jest nieopłacona - musiałem opłacić tylko składkę, tam gdzie był ubezpieczony. Żadnych Problemów ani ja ani sprzedający nie mieliśmy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 jeśli kupiec opłaci kontynuację polisy, czyli ten tydzień weźmie na siebie, to nic. jeśli wypowie polisę i kupi nową, będziesz odpowiadał za obecną; jeśli udowodnisz, że obowiązywała tydzień, przedstawiając kopię jego nowej polisy, to będziesz im winien tylko za ten tydzień dobra rada: lepiej to załatw, a nie zostawiaj "a może się nie zorientują", bo potem zapłacisz cały rok + odsetki jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi