misiek33 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam, ma ktoś może instrukcje założenia pinlocka w kasku xr1000 ? Nigdy nie miałem kasku z takim cudem i nie jestem pewien jak go założyć i jak dbać o niego. Można go bez problemu przekładać z jednej szybki na drugą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam, ma ktoś może instrukcje założenia pinlocka w kasku xr1000 ? Nigdy nie miałem kasku z takim cudem i nie jestem pewien jak go założyć i jak dbać o niego. Można go bez problemu przekładać z jednej szybki na drugą ? 1. masz szybkę z otworami na mocowanie pinlocka?? 2. instrukcja jest na opakowaniu 3. ja bym nie przekładał pozdrowiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek33 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Mam instrukcję, ale zalałem sobie ją. Mam czytelną tylko wersje niemiecką, a nie znam niestety tego języka, dlatego prosiłem o instrukcje. Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez misiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warrior Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 odtłuść zdjętą z kasku szybkę, pozostaw do wyschnięcia, szybkę lekko "rozpłaszcz" na miękkim podłożu, pinlock po zdjęciu zabezpieczeń (bez dotykania powierzchni palcami, tak jak powinno się trzymać płytę CD/DVD!) wsuń najpierw w jedno mocowanie, potem w drugie, w razie potrzeby husteczką "dopchnij" pinlocka do szyby...zwróć uwagę czy nie zakładasz "do góry nogami"... brzmi banalnie, ale może uda ci się za pierwszym razem :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunshine.of.m Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 To tak, zajrzałam do swojego i mam instrukcje ang.jutro mogę zrobić foto i Ci ją wysłać, ale zajrzyj może jeszcze na stronkę www.pinlock.nl możliwe, że tam będzie.Aha i zostaje jeszcze niezawodny youtube:) Pozdrawiam To tak, zajrzałam do swojego i mam instrukcje ang.jutro mogę zrobić foto i Ci ją wysłać, ale zajrzyj może jeszcze na stronkę www.pinlock.nl możliwe, że tam będzie.Aha i zostaje jeszcze niezawodny youtube:) Pozdrawiam oo i warrior rozwiązał zagadkę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek33 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Szybkę odtłuścić spirytusem czy czym ? pinlock po zdjęciu zabezpieczeń To ta strona gdzie jest jakaś folia, ściągnąć ją i tą stronę gdzie była folia ma stykać się powierzchnią z szybką ? BTW. jak ściągnąć szybkę, bo jakoś mnie nie schodziła, a nie chciałem ciągnąć na siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Szybkę odtłuścić spirytusem czy czym ? Nie proponuje - zmatowi Ci sie i dupa z niej bedzie. BTW. jak ściągnąć szybkę, bo jakoś mnie nie schodziła, a nie chciałem ciągnąć na siłę. Po obu stronach po podniesieniu szybki masz suwaki, naciagasz suwak i szybka wyskakuje. Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szparag Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 zadzwoń na numer podany w moim podpisie w jakiś normalnych godzinach pracy, mając w ręce kask,szybę i pinlock, poproś o pawła, a krok po kroku wytłumaczę ci jak to zrobić :) I pamiętaj, że do mycia szyb w kaskach nigdy przenigdy nie wolno stosować niczego z dodatkiem alkoholu !! Najlepszą metodą na mycie jest demontaż i mycie pod bieżącą wodą, ewentualnie można użyć jakiś niezbyt agresywnych detergentów, np. płynu do garów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek33 Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 No już poradziłem sobie chyba ze wszystkim :). Tylko nie wiem czym to wytrzeć szybkę, bo po wytarciu papierowym ręcznikiem zostaje ten kurz (pyłki czy co) trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi