Skocz do zawartości

xr1000 - pinlock

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ma ktoś może instrukcje założenia pinlocka w kasku xr1000 ?

Nigdy nie miałem kasku z takim cudem i nie jestem pewien jak go założyć i jak dbać o niego.

Można go bez problemu przekładać z jednej szybki na drugą ?

1. masz szybkę z otworami na mocowanie pinlocka??

2. instrukcja jest na opakowaniu

3. ja bym nie przekładał

pozdrowiony

odtłuść zdjętą z kasku szybkę, pozostaw do wyschnięcia, szybkę lekko "rozpłaszcz" na miękkim podłożu, pinlock po zdjęciu zabezpieczeń (bez dotykania powierzchni palcami, tak jak powinno się trzymać płytę CD/DVD!) wsuń najpierw w jedno mocowanie, potem w drugie, w razie potrzeby husteczką "dopchnij" pinlocka do szyby...zwróć uwagę czy nie zakładasz "do góry nogami"...

brzmi banalnie, ale może uda ci się za pierwszym razem :smile:

To tak, zajrzałam do swojego i mam instrukcje ang.jutro mogę zrobić foto i Ci ją wysłać, ale zajrzyj może jeszcze na stronkę www.pinlock.nl możliwe, że tam będzie.Aha i zostaje jeszcze niezawodny youtube:)

Pozdrawiam

To tak, zajrzałam do swojego i mam instrukcje ang.jutro mogę zrobić foto i Ci ją wysłać, ale zajrzyj może jeszcze na stronkę www.pinlock.nl możliwe, że tam będzie.Aha i zostaje jeszcze niezawodny youtube:)

Pozdrawiam

oo i warrior rozwiązał zagadkę:)

Szybkę odtłuścić spirytusem czy czym ?

pinlock po zdjęciu zabezpieczeń

To ta strona gdzie jest jakaś folia, ściągnąć ją i tą stronę gdzie była folia ma stykać się powierzchnią z szybką ?

BTW. jak ściągnąć szybkę, bo jakoś mnie nie schodziła, a nie chciałem ciągnąć na siłę.

Szybkę odtłuścić spirytusem czy czym ?

Nie proponuje - zmatowi Ci sie i dupa z niej bedzie.

BTW. jak ściągnąć szybkę, bo jakoś mnie nie schodziła, a nie chciałem ciągnąć na siłę.

Po obu stronach po podniesieniu szybki masz suwaki, naciagasz suwak i szybka wyskakuje.

Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom!

dmnz.jpg <== kliknij i polub :)

zadzwoń na numer podany w moim podpisie w jakiś normalnych godzinach pracy, mając w ręce kask,szybę i pinlock, poproś o pawła, a krok po kroku wytłumaczę ci jak to zrobić :)

I pamiętaj, że do mycia szyb w kaskach nigdy przenigdy nie wolno stosować niczego z dodatkiem alkoholu !!

Najlepszą metodą na mycie jest demontaż i mycie pod bieżącą wodą, ewentualnie można użyć jakiś niezbyt agresywnych detergentów, np. płynu do garów.