Salwi Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam. Mam problem z Aprilią RS 50 z 2002r. Zimny silnik uruchamia się bez problemu, natomiast kiedy się zagrzeje wolne obroty samoczynnie wzrastają do ok. 5 tyś. po czym gaśnie silnik i nie można go już odpalić. Dopiero po odczekaniu dłuższego momentu można ją odpalić znowu. Czym może to być spowodowane? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Wygląda to na problem z paliwem, sprawdź drożność kranika, jeżeli masz filterek wywal go i zobacz bez, gaźnik też do czyszczenia szczególnie zaworek iglicowy czy nie wpadł tam jakiś syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ssanie sie nie zablokowalo? Wykrec swiece zobacz jakiego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 może lewe powietrze gdzieś lapie ale to od razu by tak chodził lub jakis gumowy kruciec traci ze starości wlasciowości i przepuszcza. Jest milion możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) ja bym stawiał na lewe powietrze. sprawdź szczelność układu paliwowego (miedzy gaźnikiem a cylkiem) chyba że masz na wtrysku to nie wiem :rolleyes: może być też że Ci uszczelkę pod głowicą wywaliło Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez czarekmbx Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi