CB650 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam, Mam Hondę CB650 Z RC03 z 1980 roku i nie mogę dojść do ładu z elektryką. Na początku nie było ładowania Po wymianie regulatora napięcia, wirnika (od CB750) i uzwojenia ładowanie jest ok ale po chwili wszystko zaczyna się grzać i rosną opory. Nie mam już pomysłu ani więcej elektryków w Poznaniu a do tej pory nikt nie może mi pomóc. Z góry dziękuje za nowe pomysły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Częściowo odpisałem na PW ale sprawdź w jakim stanie masz akumulator oraz szczotki podające prąd na wirnik alternatora. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CB650 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Częściowo odpisałem na PW ale sprawdź w jakim stanie masz akumulator oraz szczotki podające prąd na wirnik alternatora. Dzięki, aku jest ok, robiłem podmiankę i dzieje się to samo. Pójdę tropem, który mi podałeś na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi