kiler Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Czy ktoś z forumowiczów zmieniał wydech w nowym fajerze sc59 na przelot ??? oczywiście jakiś firmowy dedykowany a nie z allegro za 300 zł :biggrin: jak wiadomo honda ma swój patent czyli zawór na wydechu który (w dużym skrócie oczywiście ) poprawia oddawanie mocy w dolnym zakresie obrotów stąd tez moje pytanie - Czy ktoś wie na ile zmieni złożenie przelotu charakterystyke oddawania mocy ??? NIESŁAWNY dealer hondy Moto-rex twierdzi ze oni zakładali i było jeszcze lepiej ale jakoś po wszystkim co tam widziałem i o nich słyszałem jakoś nie bardzo im dowierzam jeszcze jeden szczegół - wersja USA czyli bez sondy lambda (nie wiem czy to ma ogólnie znaczenie w tym przypadku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Czy ktoś z forumowiczów zmieniał wydech w nowym fajerze sc59 na przelot ??? oczywiście jakiś firmowy dedykowany a nie z allegro za 300 zł :biggrin: jak wiadomo honda ma swój patent czyli zawór na wydechu który (w dużym skrócie oczywiście ) poprawia oddawanie mocy w dolnym zakresie obrotów tstąd tez moje pytanie - Czy ktoś wie na ile zmieni złożenie przelotu charakterystyke oddawania mocy ??? NIESŁAWNY dealer hondy Moto-rex twierdzi ze oni zakładali i było jeszcze lepiej ale jakoś po wszystkim co tam widziałem i o nich słyszałem jakoś nie bardzo im dowierzam jeszcze jeden szczegół - wersja USA czyli bez sondy lambda (nie wiem czy to ma ogólnie znaczenie w tym przypadku) znajmomy załozył właśnie przelot Microna, dopytam co i jak jeżeli chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 znajmomy załozył właśnie przelot Microna, dopytam co i jak jeżeli chcesz Medyk jeśli możesz to bardzo chętnie W moim poprzednim fajerze SC57a już w momencie kupna był założony akcesoryjny Leo . Tam dół był bardzo słaby ale trudno powiedzieć czy to była wina wydechu czy samego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Medyk jeśli możesz to bardzo chętnie W moim poprzednim fajerze SC57a już w momencie kupna był założony akcesoryjny Leo . Tam dół był bardzo słaby ale trudno powiedzieć czy to była wina wydechu czy samego silnika z tego co chwile rozmawiałem, blady spisuje się lepiej jak przy seryjnym układzie, nic nie stracił u dołu. dodam że miałbyć ale nie został dołożony PCIII wiecej szczegółów mogę przekazać po weekendowym latanku pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 31 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 Killer a wystarczylo porozmawiac ze mna bo sam go zakladalem :D Jezeli chodzi o motocykl to faktycznie zyskal na "duchu", zrobil sie bardziej elastyczny i agresywniejszy na gwaltowne otwarcie gazu. Co do utraty "dolu" to jest on na tyle nie zauwazalny ze nie przeszkadza w jezdzie. Wydech byla Lasera (konczowka + puszka zastepujaca katalizator), filtr powietrza byl seryjny oraz brak jakichkolwiek PC. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Killer a wystarczylo porozmawiac ze mna bo sam go zakladalem :D Jezeli chodzi o motocykl to faktycznie zyskal na "duchu", zrobil sie bardziej elastyczny i agresywniejszy na gwaltowne otwarcie gazu. Co do utraty "dolu" to jest on na tyle nie zauwazalny ze nie przeszkadza w jezdzie. Wydech byla Lasera (konczowka + puszka zastepujaca katalizator), filtr powietrza byl seryjny oraz brak jakichkolwiek PC. Pozdro he he jak bym wiedział to bym pogadał :biggrin: i jakie wrażenia "słuchowe" ew gdzie to wszystko kupowałeś ?? jakie koszty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi