Notturno SV Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Witajcie mam nadzieje ze nie dubluje tematu szukalem w szukajce ale nie znalazlem odpowiedzi.... nosze okulary korekcyjne, wada nie duz ale zawsze jest i jazda wokularach jest wygodniejsza i bezpieczniejsza bo wiecej i wyrazniej widze byly kiedys na rynku oprawki ktore mozna bylo zakladac pod kask integralny byly to typowo do tego stworzone okulary, i mozna bylo wsadzic do nich szkla korekcyjne, nigdzie nie moge ich znalezc, a szkoda mi moich codziennych bo nie poto wydalem 600 zeta aby giac oprawki pod kaskiem, kontaktow nie chce, jezeli ktos kojazy cos takiego niech da znac jakis link czy nawet telefon do jakiegos sklepu nie musi byc warszawa ale milo by bylo. pozdrawiam i licze na pomoc ;) Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 hmm... a możesz sprecyzować co w nich było takiego specjalnego, że były przeznaczone pod kask? jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 hmm... a możesz sprecyzować co w nich było takiego specjalnego, że były przeznaczone pod kask? jsz byly na plaskiej gumie z tylu idealnie przylegajace do twarzy, tak ze zakladales najpierw okulary i dopiero potem kask, bezproblemu mozna bylo je zaniesc do okulisty aby dopasowal korekte, i nie wymienialo sie calego szkla tylko bylo specjalne miesce na soczewke korekcyjna tak aby nie znieksztalcac szkla, wiecej chwilowo sobie nie przpominam ale jak sobie przypomne to opisze Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Poszukaj w okularach firmy Arctica (chyba nie pomyliłem nazwy). Ja osobiście jeżdzę w zwykłych korekcyjnych. Jedyne co to to, że zauszniki całe są z elastycznego tworzywa sztucznego. Obecnie jest to podobno "niemodne" (tak mi powiedział optyk ostatnio bo chciałem drugie takie same ;) ale ma mi sprowadzić). A wracając do Arctica - to mi leżą na półce właśnie takie nowe, przystosowane do założenia szkieł korekcyjnych z nakładkami przyciemniającymi/polaryzacyjnymi zamiennie. jakby co to mogę się ich wyzbyć za godziwy PLN ;) Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Poszukaj w okularach firmy Arctica (chyba nie pomyliłem nazwy). Ja osobiście jeżdzę w zwykłych korekcyjnych. Jedyne co to to, że zauszniki całe są z elastycznego tworzywa sztucznego. Obecnie jest to podobno "niemodne" (tak mi powiedział optyk ostatnio bo chciałem drugie takie same ;) ale ma mi sprowadzić). A wracając do Arctica - to mi leżą na półce właśnie takie nowe, przystosowane do założenia szkieł korekcyjnych z nakładkami przyciemniającymi/polaryzacyjnymi zamiennie. jakby co to mogę się ich wyzbyć za godziwy PLN ;) spoko bede mial to na uwadze i sprawdze ta firme pozdro ;) Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centek Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Mam arctiki od dwóch lat i jeżdżę w nich zarówno rewerem, jak i samochodem. Nie jestem jednak z nich do końca zadowolony, albo mi optyk spieprzył korekcje, albo są po prostu krzywe. Po prostu chwilę się muszę przyzwyczaić do nich i dopiero mogę jechać. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Mam arctiki od dwóch lat i jeżdżę w nich zarówno rewerem, jak i samochodem. Nie jestem jednak z nich do końca zadowolony, albo mi optyk spieprzył korekcje, albo są po prostu krzywe. Po prostu chwilę się muszę przyzwyczaić do nich i dopiero mogę jechać. pzdr prawdopodobnie źle Ci dobrał rozstaw osi oczu. To częsty przypadek. Dlatego ja mam jednego ulubionego optyka... a, ze mam do niego 200 kilometrów ;) Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 prawdopodobnie źle Ci dobrał rozstaw osi oczu. To częsty przypadek. Dlatego ja mam jednego ulubionego optyka... a, ze mam do niego 200 kilometrów ;) jak mozesz to polec tego optyka jezeli jest tak dobry jak mowisz :D Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 28 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Proszę bardzo: Pan Głowacki - Stalowa Wola ul. Hutnicza (bodajże 8) :) polecam całym sercem. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Coś takiego; Mam ochotę sobie zamówić ale chcę pierw pokazać specyfikację okuliście. Głupio wydać 160zeta i nie móc użytkować. Informacje o produkcie Utworzono 29-03-2010 Bobster Okulary - Gogle Spektrax z wkładka na szkła korekcyjne Cena : 160,00 zł Numer katalogowy : BSTT0C1AC Producent : Bobster Dostepnosc : Dostepny Stan magazynowy : bardzo wysoki Srednia ocena : Spektrax to uniwersalne i praktyczne okulary i gogle w jednym dla kazdego i na kazda pogode dzieki zastosowaniu wymiennych soczewek w trzech kolorach ( przyciemnianych,bursztynowych i bezbarwnych). Te niezwykle wytrzymałe poliweglanowe szybki maja powierzchnie chroniaca oczy przed promieniowaniem UVA i UVB, pokryte sa warstwa anti-fog zabezpieczajaca je przed parowaniem.Chetnie uzywane przez motocyklistów osoby jezdzace na ATV i w off-roadzie oraz narciarzy i snowboardzistów. Dodatkowo dzieki wkładce na szkła korekcyjne, która znajduje sie w zestawie osoby z wada wzroku moga wygodnie z nich korzystac. Zastosowanie: Sportowe okulary - gogle ochronne z wkładka korekcyjna dla motocyklistów, ATV, rowerzystów i narciarzy. Dane Techniczne: Kolor oprawy : Czarny Wykonczenie oprawy : Mat Szerokosc miedzy zawiasami 147mm Materiał oprawy : Poliweglan Anti-Impact Modyfikacja oprawy : Tak Rodzaj pianki w oprawie : Cele otwarte EVA Oprawa przygotowana RX: Tak - Wkładka na soczewki korekcyjne Powłoka soczewki : 100% UVA i UVB anti-Fog Kolor soczewki : Przyciemniane szare, Bursztynowe i Bezbarwne Materiał soczewki : Poliweglan Wymienne soczewki : Tak Cechy specjalne : Wkładka na soczewki korekcyjne +/-7 sph +/-2 cyl Akcesoria w zestawie Futerał, sciereczka z mikrofibry, 3 Kpl. soczewek, elastyczny pasek z regulacja, zapasowy klip mocujacy soczewki, Wkładka na soczewki korekcyjne Certyfikaty : CE EN-1836:2005, EN 166 high speed impact at 70m/s in extreme temperatures Gwarancja : 2 lata Wygenerowano w programie www.oscGold.com Bobster.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Dzieki Zbycho jestem juz bardzo blisko dzieki tobie , i dziekuje wam wszystkim za pomoc jezeli wpadniecie jeszcze na jakis pomysl z checia wyslucham .... pozdro Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwertx01 Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Ja jeżdżę w zwykłych okularach i jest ok. Czytałem też na forum, że bez problemu można blendę wysuwać w kasku, także wolał bym chyba zwykłe okulary i blendę jak te bobstery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Notturno SV Opublikowano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Ja jeżdżę w zwykłych okularach i jest ok. Czytałem też na forum, że bez problemu można blendę wysuwać w kasku, także wolał bym chyba zwykłe okulary i blendę jak te bobstery. moje okulary sie gna i dlatego sie decyduje na inne, blendy nie mam w kasku a nie bede kupowac nowego skoro ten ma dopiero sezon :D Cytuj Romet Z 125 ----> Suzuki SV 650 S K1 -----> Honda VTR 1000 F 97 :Dhttps://www.facebook.com/WozniakLukaszFotonotek Fotografia Motoryzacyjna i nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 moje okulary sie gna. Też mam ten problem,dlatego w dzień jeżdżę bez okularów, ale chyba kupię sobie takie jak zapodał Zbycho :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Ja jeżdżę w zwykłych okularach i jest ok. Czytałem też na forum, że bez problemu można blendę wysuwać w kasku, także wolał bym chyba zwykłe okulary i blendę jak te bobstery. Ja też jeżdżę w zwykłych. Ale ... zwykłe zwykle po roku, nawet te z górnej półki zaczynają się łamać, psuć, wyginać. Zwyczajnie, nie lubią zakładania kasku. A moje bryle kosztują powyżej tysiąca złp. Więc staram się o nie dbać. Dwa jak jeżdżę rowerem czy ruskim w orzeszku to zwykłe okulary nie zdają egzaminu. Nie chronią przed muszkami i wiatrem. A gogle robią to samo co kask, niszczą okulary. Tak więc te bobstery wyglądają na dobry pomysł. Zapisany jestem do kulisty na 16 kwietnia, zamówię ten dobry pomysł by dochtorowi pokazać podczas wizyty. Pan z Bobstera zgodził się na zwrot ( fakt że łaski nie robi ale miło że sam wspomniał ) jeśli się nie nada. A potem, potem opiszę wrażenia. Chyba że ktoś wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi