Skocz do zawartości

Tlumik ETZ 250

Krzych_Olsztyn
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak przerobic tłumiczek oryginalny z ETZ 250 zeby byl lekko krótszy ale nie bylo problemow zadnych z nim ma ktos moze fotke jak taki tlumik w przekroju wyglada? chetie bym zobaczyl. Czy ktoś z Was ma przerobiony oryginalny tłumik i co to dało? bo sie tak zastanawiam co tu jeszcze porobic w mej ETZ Street :( ;)

:? Co to Dało/Da??? Nic To nie da!!!! Jedynie beda tego zle strony!!!!!

Napewno stracisz po takiej przerubce orginalne ,,brzmienie,, MZ!!!! imieni to w jakims stopniu zachowywanie sie silnika (na gorsze raczej)!!!!!!

Pozdrawiam i raczej odradzam Takie przeróbki! ;)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Hary!!! CO do tych ,,sportowych,, Tlumików to nie był bym taki pewny!!!!

--Zadnej mocy one nie dodaja ( przynajmniej te nasze polskie lipy ) Jak Cos to NIEMIECkie ( Te podobno sie spełniaja swoje zadanie )!!!!!!

-- Po drugie te sportowe ,,kominy,, zmieniaja dzwiek Etki z ładNego (milego dla ucha) pomruku KTóRym MZ sie odznacza od innych moto, na Taki sam nie wiem jak to okreslic........MeTalIczny (drarzniacy ucho ;) )

A wiec rób jak uwarzsz!!!! Tylko nie daj sie nabrac na Te ,,SPORTOWE KOMINY,,

Pozdrawiam Veteranos!

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Jak przerobic tłumiczek oryginalny z ETZ 250 zeby byl lekko krótszy ale nie bylo problemow zadnych z nim ma ktos moze fotke jak taki tlumik w przekroju wyglada? chetie bym zobaczyl. Czy ktoś z Was ma przerobiony oryginalny tłumik i co to dało? bo sie tak zastanawiam co tu jeszcze porobic w mej ETZ Street :( :(

Witam...Ja na twoim miejscu nic bym nie kombinował z kuminem..po pierwsze jego długośc i wszytskie średnice są odpowiednio dobrane,a jeśli już tak bardzo chcesz to w którymś ŚM był artykuł o tłumnikach w dwusówach..były podane wymiary dla danej pojemnosci...a co do sportowego tłumnika made in poland to szkoda tylko wydawać kase na niego..ja osobiscie nigdy tego badziewia nie kupie :( nie niesie on żadnych korzyści oprócz wyglądui tyle... :mrgreen: Na stronach firm niemieckich produkujących akcesoria tuningowego do MZ-ty są sportowe tłumniki i inne bajerki ..te dopiero gwarantują wzrost mocy..ale są strasznie drogie taki zestawik do mz 150 kosztował około 1400zł..w skład niego wchodził sportowy cylinder+głowica+gaźnik+zawór membramowy w dolocie oprócz tego tłok+pierścienie...producent gwarantował przysrost mocy w okolicach 21 KM w 150!!!!!!!!! ;) jak znajde linka to wam zapodam i sami zobaczycie :D :(

Pozdrawiam

Hubert

wiem wiem ze sa zestawy tuningowe glowica itp wiem dokladnie ale jak na gume stawiam to sie boje ze kiedys zatre o asfalta ;) 8) a odnosnie palenia Gumy to jak to robicie???? :( macie jakies specjalne sposoby na dymiace gumy w ETZ 250 ? :( dzieki za odpowiedzi wszystkim 8)

ViperPL grzebales cos przy swoim tlumiku?? czy go nic nie ruszałeś? Meczyłes kiedys kapciuszka tylnego??? spowiłes go Dymem ? :( 8) masz jakies na to patenty moj koles polewa np woda albo piaskiem podsypuje a wy? :( :namoto: ;) :mrgreen: