dziaduuu Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Witam :bigrazz: Tzr nie wysprzęgla czyli. zaraz przy silniku rączka która wchodzi w karter chodzi luźno, (nie ma żadnego oporu).. sprzęgło cały czas trzyma. identycznie na zaciśniętej rączce jak i na luźnej. motor jeździ, ale niestety jak by bez sprzęgła. biegi można przerzucać tylko, że skrzynia obrywa i nie jeździ się zbyt fajnie. Kto się zna i coś może powiedzieć? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Dźwignia w silniku nie wykazuje śladów wypadnięcia? Trzyma się w silniku tylko i wyłącznie za sprawą sprężyny, wyciągnąć można bez żadnych narzędzi. Druga sprawa, upewniłeś się czy śruba regulacyjna na docisku sprzęgła się nie odkręciła? Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 ja miałem tak w Mbx 80 żle złorzyłem kosz sprzęgłowy rozbierz kosz i złóż jeszcze raz;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziaduuu Opublikowano 3 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 zapewne to będzie coś z śrubą albo koszem sprzęgłowym.. nie sprawdzałem.. bo mam poklejony karter :biggrin: wolałem się upewnić czy koniecznie trzeba zaglądnąć i z której strony... BANANvanDYK & Szoti thx :bigrazz: BANANvanDYK a właściwie to jak można się "upewnić", że śruba na docisku sprzęgła się nie odkręciła/poluzowała ? :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Zdejmij pokrywe i zobaczysz... nie ma innej opcji :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 A tam jest regulacja na śrubę w ogóle? Ale jak by nie było to musisz ściągnąć dekiel od strony sprzęgła i skontrolować, może bolec od docisku wypadł.. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drynio Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 A tam jest regulacja na śrubę w ogóle? Ale jak by nie było to musisz ściągnąć dekiel od strony sprzęgła i skontrolować, może bolec od docisku wypadł.. pozdro. Sprawdz czy raczka od biegów nie chodzi zbyt luzno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 5 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2010 (edytowane) Sprawdz czy raczka od biegów nie chodzi zbyt luzno A co to da ? Przeciez to nie ma nic do tego ze sprzeglo sie nei wysprzegla... albo odkrecil sie kosz sprzegla albo sruba od regulacji... moze tez byc ze sie wodzik zgiol ale malo prawdopodobe. Moze tez byc ze sie popychacz wodzika co wchodzi w karter sie ukrecil, ale tez watpie. Najporosciej to rozkrecic i zobaczyc. Edytowane 5 Marca 2010 przez kamilp7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi