PRO-MOTOR Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Podepnę się pod temat. Miałem kolizję w wyniku której ucierpiało moto i strój. Obrażeń cielesnych w sumie nie miałem. Sprawca był ubezpieczony w HDI, szkodę zgłosiłem następnego dnia, rzeczoznawca przyjechał 2 dni później. Motocykl ma zdecydowanie uszkodzone przednie zawieszenie (nie wiem jak z ramą) ale rzeczoznawca oznajmił, że nie ma żadnych narzędzi do sprawdzania zawieszeń i nie wpisał tego do protokołu. Cała reszta, łącznie z ubraniami bez zarzutu. Kazał mi udać się do warsztatu gdzie zmierzą co jest uszkodzone. Jak mniemam oględziny i dojazd muszę sfinansować we własnym zakresie, ale czy uda mi się potem odzyskać wydaną kwotę? I czy muszę wozić do ASO (100 km) czy do jakiegokolwiek warsztatu zajmującego się naprawą motocykli?Pytanko jeszcze odnośnie ubrań: kask kupiłem jakiś czas temu za gotówkę i nie mogę znaleźć żadnego paragonu, w takim wypadku jak wygląda sprawa z odszkodowaniem?Z góry dzięki za odp. Cytuj Serwis, sprzedaż motocykli i samochodów osobowychOstrów Mazowiecka793736001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys51 Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 (edytowane) Podepnę się pod temat. Miałem kolizję w wyniku której ucierpiało moto i strój. Obrażeń cielesnych w sumie nie miałem. Sprawca był ubezpieczony w HDI, szkodę zgłosiłem następnego dnia, rzeczoznawca przyjechał 2 dni później. Motocykl ma zdecydowanie uszkodzone przednie zawieszenie (nie wiem jak z ramą) ale rzeczoznawca oznajmił, że nie ma żadnych narzędzi do sprawdzania zawieszeń i nie wpisał tego do protokołu. Cała reszta, łącznie z ubraniami bez zarzutu. Kazał mi udać się do warsztatu gdzie zmierzą co jest uszkodzone. Jak mniemam oględziny i dojazd muszę sfinansować we własnym zakresie, ale czy uda mi się potem odzyskać wydaną kwotę? I czy muszę wozić do ASO (100 km) czy do jakiegokolwiek warsztatu zajmującego się naprawą motocykli?Pytanko jeszcze odnośnie ubrań: kask kupiłem jakiś czas temu za gotówkę i nie mogę znaleźć żadnego paragonu, w takim wypadku jak wygląda sprawa z odszkodowaniem?Z góry dzięki za odp.Motor uszkodzony ,ciuchy podarte a kierowca cały.CYBORGI normalnie.Myślicie ,że by móc ubiegać się o odszkodowanie "szkoda osobowa"trzeba połamać nogi czy kręgosłup.Nic mylnego.Nie wmówicie mi że wszystko jest OK.Bo sam miałem dwie gleby i wiem jak jest.Tel.zawsze jest po niżej. Nic to nie kosztuje.501-629-877 Edytowane 30 Czerwca 2011 przez krzys51 Cytuj Miałeś wypadek pomogę uzyskać odszkodowanie zdrowotne 501-629-877 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mistral111 Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 ja jestem akurat w trakcie likwidacji szkody i moje pierwsze wrażenia nie są dobre wycena przez ubezpieczalnie sprawcy - 2500wycena przez autoryzowany serwis - 8500czekam na ruch ze strony ubezpieczalni jak na to zareagują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi