razorbl Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Moto już poskładane i prawie gotowe do drogi. Został mi jeszcze do wyprostowania stelaż pod zegary no i... pospawanie plastików. I tu pojawia się pytanie: Jaka jest temperatura topnienia tworzywa, z którego moje owiewki są wykonane, czyli ABS ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Temp topnienia nie określa się. Mogę podać temperatury przetwórstwa typowych ABSów.Wynoszą one od 210 do 240 rzadko do 270 stopni.Temperatura mięknięcia wynosi około 80-90 stopni.Wszystko zależy od zastosowanych modyfikatorów i innych składników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Spox. Czyli spawając te plastiki powinienem użyć strumienia powietrza o temp. ok 210 stopni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Nie spawałem nigdy owiewek. Mam do czynienia z tworzywami sztucznymi w pracy. Mogę Ci napisać jakie są temperatury w zespole plastyfikacyjnym. Ale o spawaniu owiewek ??Przy 210 stopni tworzywo bedzie już płynne. Możesz spróbować stopniowo od około 150 stopni. Potem zwiększać jak bedzie za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razorbl Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Nie spawałem nigdy owiewek. Mam do czynienia z tworzywami sztucznymi w pracy. Mogę Ci napisać jakie są temperatury w zespole plastyfikacyjnym. Ale o spawaniu owiewek ??Przy 210 stopni tworzywo bedzie już płynne. Możesz spróbować stopniowo od około 150 stopni. Potem zwiększać jak bedzie za mała. Ok.Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi