mm666 Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Witam po dłuższej nieobecności Jak niektórym wiadomo, zmieniłem apkę na hondę vfr 750 rc36. Przy 'rutynowych' czynnościach wyciągnąłem bak (coby dostać się do świec itp.) zapamiętując przy okazji jak idą linki z pokrętła kranika do samego kranika. Niestety przy owych czynnościach, linki całkowicie się przestawiły (jedna wypadła z zaczepu w pokrętle), dzięki temu mam teraz problem jak to wszystko ze sobą spiąć, by kranik otwierał się jak należy. Przede wszystkim: 1) Od jakiej pozycji wyjściowej na kraniku i pokrętle zaczynać 2) Jak zamocować linki w w/w elementach 3) Ile linki ma być 'nakręconej' na oba elementy Za odpowiedzi- wielkie dzięki :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 (edytowane) Ja jeżdzę z kranikiem w pozycji do przodu, Jest to chyba rezerwa, bo wyciąga bak do sucha. Podnieś lekko bak, załóz linki i zaraz bedziesz widział jak sie poruszaja jak krecisz pokretłem kranika. A tak w ogole to nie ruszam tego kranika, jest cały czas otwarty. Edytowane 3 Lutego 2010 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 rezerwa jest strzałką przeciwnie do kierunku jazdy- przynajmniej u mnie. Co do linek, to już sobie poradziłem. Trochę logicznego myślenia (i znalezienie strzałek na kraniku i pokrętle) pomogło ;) Temat nieaktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi