Gość magic Opublikowano 29 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2002 Witam,dopiero znalazłem to forum choć fanem dwóch kółek to ja od zawsze.no i właśnie mimo że co roku obiecuję sobie że kupie wreszcie jakiś sprzęcik to z przyczyn - wiadomo - finansowych nigdy to nie wychodziło.ale teraz muj kuzyn z niemiec chce się pozbyć starego motoru Honda CB400T i jak dla mnie to mi go da prawie darmo. aha rok prod '81. (cena .200 euro no i opłaty)na motorach już jeździłem ale niereguralnie bo zawsze na czyimś no ale wreszcie mogę mieć swój. i tu pytanie czy warto po niego jechać kawał drogi. stan techn. na pewno bdb.i jeszcze ważne pytanie czy ta literka "T" na końcu coś zmienia tzn. czym się różni taki od zwykłego CB400? będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje na temat tego sprzetupozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 29 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2002 Witam! Za tak kwotę skusiłbym się na CB 400, nawet jeśli do ceny dorzucić cło 9%+22vat + 1000 złotych za gowno warta kartę pojazdu(Tyle trzeba płacić w Łomży!!).To jest fajny motorek , nawet ten wykastrowany(27KM mocy). Ciekaw jestem czy ma nożny kopniak-jeśli ma tym bardziej mi się podoba:-))) !Jeśli chodzi o eksploatacje to moto ma pewne mankamenty typowe dla konstrukcji Hondy z tamtych lat np. pocenie się około głowicy i cylindra, korozja itp. Jeśli moto było reguralnie serwisowane i zadbane , to można bez problemu nawijać kilometry- nie ma żadnego porwnania do np.motocykli z byłego bloku wschodniego , wiem co mowię bo miałem w życiu rożne sprzęty MZ, CZ, Jawa, Junak, Ural(pożyczany), i nadal twierzdę że właściwie traktowana starsza japońia zawsze będzie lepsza od np. MZ(chodzi mi o 2-suwowe!!). Dane regulacyjne można znalezć na www.nobbyz-garage.com , Literka T w nazwie oznacza TWIN(2-cylindry), bez względu na wygld ,jeśli moto jest zadbane to wart się zainteresować! Jeśli chodzi o wspomniana wcześniej kartę pojazdu to żeby nie płacić 1000 zł , musisz od wuja wzić komplet dokumentw przed wyrejestrowaniem w Niemczech-i przedstawić je do rejestracji , potem musisz je wujowi odesłać do Niemiec!Chyba że u Ciebie nie trzeba P.... nej karty pojazdu. Znajdz wcześniejsze moje posy na temat karty pojazdu tam jest to w miarę opisane , łacznie z podstawa prawna(gdyby jakiś gryzipiorek miał Watki)Trzymaj się Janek(jak będziesz mial jakiś problem to pisz na maila) A,ha najlepszy sposb na naukę jazdy i dla przypomnienia , wskocz na moto i do lasu , albo w teren-najszybciej opanujesz podstawowe zasady jazdy motocyklem.Trzymaj się !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magic Opublikowano 29 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2002 dzięki wielkie za informacje.pójdę do komunikacji i się dowiem jak oni to traktują i najwyżej zrobie jak mówisz.z kupnem się jeszcze wstrzymam ze 3 miechy to może coś dozbieram i wezmę trochę coś młodszego. choć zapewne warto go wziąć bo jak zapewniał mnie kuzyn jest w świetnym stanie - zresztą w sezonie wymienił mu silnik i sprzęgło i tłumiki więc już nic nie będę musiał przy nim robić na początek. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 29 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2002 Cześć! Jeszcze zapomniałem dodać że nasi "mędrkowie" w parlamencie wymyslili takie cudo jak j.....ne Swiadeckwo Oryginalności , za ktre trzeba bęfdzie dodatkowo bulić(na pensje darmozjadom z sejmu?) to cudo ma podobno obowiazywać od Nowego Roku. Niestety nie wiem tego napewno , jeśli ktoś bardziej uświadomiony czyta ten post , to dajcie znać!! Życzę wytrwałości w walce ze "... skorumpowanymi , brudnymi i złymi..."Cześć! Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi