HARPAGAN Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Napiszę krótko i na temat. Kupiłem samochód ale tak nie do końca. Umówiłem się z właścicielem, że przepisze go na mnie za 6 miesięcy,a jeśli nie będę chciał tego samochodu za 6 miesięcy to on odda mi kasę a ja mu auto.Teraz pytanie. Jak napisać umowę? Ma być w niej zawarte, że ja daję mu kasę, a on mi samochód który po 6 miesiącach będzie moją własnością bez dodatkowej opłaty, a jeśli stwierdzę,że nie chce tego auta to on odda mi pieniądze które mu dałem, a ja mu oddam samochód. Dodam jeszcze, że samochód już dostałem ale kasy za niego jeszcze nie dałem. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Napisz dokładnie o co chodzi.Domyślam się , że chodzi o samochód, na tzw.mienie przesiedleńcze.Można wszystko załatwić legalnie.Rozszerz temat, a pewnie jakiś sposób się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Umowa użyczenia + kaucja za w/w samochód + aneks o możliwości pierwokupu po upływie 6 miesięcy za taka a taka kwote (równowartość kaucji) i zycie staje sie prostsze .Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 (edytowane) Umowa użyczenia + kaucja za w/w samochód + aneks o możliwości pierwokupu po upływie 6 miesięcy za taka a taka kwote (równowartość kaucji) i zycie staje sie prostsze .Pzdr. Jak skonstruować umowę aby było to zależne ode mnie czy chcę zatrzymać samochód czy oddać, a nie od właściciela? Edytowane 31 Stycznia 2010 przez jkar Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 wpisać wyraźnie, że jeśli zdecydujesz się po okresie użyczenia kupić, to właściciel będzie zobowiązany sprzedać jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HARPAGAN Opublikowano 31 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 wpisać wyraźnie, że jeśli zdecydujesz się po okresie użyczenia kupić, to właściciel będzie zobowiązany sprzedać jsz Ok. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Bogaci są fajni i w miarę uczciwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi