Skocz do zawartości

Jawa - potrzebna pomoc

Gość Domin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam brac motocyklowa

Jawcia moja prawie zlozona, ale ..............

I. Zabierak ma luz tzn. moge go sobie troche przesuwac wzdluz osi kola. Nie

wiem co zle zlozylem. Wedlug rysunkow jakie posiadam to powinno byc wszystko

ok, ale mimo to nie jest. Od strony zabieraka mam: oś,podkladka, nakręka,

napinacz, obudowa zabieraka, Co tam jeszcze powinno byc?

II. wahacz to samo co zabierak. Czy pomiedzy rame a os wachadla wchodza

siakies podkładki. Ja mam na zewnatrz srube, podkladke i miske.

III. Moze ma ktos jakies zdjecia jawy ale dobrej jakosci i takie bardziej dokladne tzn. nie caly motur tylko jego kawalki

Obejrzyjcie swoje jawy jak nie wiece i i naskrobcie cos, bo mnie trafi.

Od strony zabieraka mam: oś,podkladka, nakręka,

napinacz, obudowa zabieraka, Co tam jeszcze powinno byc?

Z tego co napisales brakuje tam tulejki dystansowej dlugosci okolo 2cm i to by tlumaczylo luzy.

Co do wachacza to nie pamietam dokladnie, ale pomiedzy wachaczem a rama nie ma zadnych podkladek, sprawdz w jakim stanie sa tulejki w wachaczu.

Z tego co napisales brakuje tam tulejki dystansowej dlugosci okolo 2cm i to by tlumaczylo luzy.

Co do wachacza to nie pamietam dokladnie' date=' ale pomiedzy wachaczem a rama nie ma zadnych podkladek, sprawdz w jakim stanie sa tulejki w wachaczu.[/quote']

Witam

Ale czy ta podkladka dystansowa o ktorej mowisz nie znajduje sie z lewej strony kola ?? Jesli nie to napisz, to to bedzie to faktycznie. Odnosnie ofertu podjechania do mnie zapraszam i dziekuje za checi ale niestety nie ma mnie w domu w weekendy :-(. Na zdjecia czekam z niecierpliwoscia.

Moze faktycznie nalezy sruby poskrecac na maxa.

Dzieki wszystkim czekam na dalsze sugestie

Z lewej strony koła znajduje się tulejka dystansowa, chwytak reakcji koła i jeszcze mała tulejka długości ok. 5mm wkładana w napinacz łańcucha i wahacz. To może być to zwłaszcza, że piszesz o niewielkim luzie a na rysunkach tej tulejki może nie być.

dopisane

A z prawej strony jest jeszcze podkładka pod oś, może tego nie masz bo jak nie to już sam nie wiem co to może być. Sprawdż jeszcze łożyska w kole.

powodzenia

Z lewej strony koła znajduje się tulejka dystansowa' date=' chwytak reakcji koła i jeszcze mała tulejka długości ok. 5mm wkładana w napinacz łańcucha i wahacz. To może być to zwłaszcza, że piszesz o niewielkim luzie a na rysunkach tej tulejki może nie być.[/quote']

:cry: To w takim razie nie to bo wszysktie te czesci sa. :)