tabaka0108 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam:) Mam od pewnego czasu Yamahe Fazer Z 2004 roku i nie mam pojęcia co oznacza kontrolka na liczniku która sybolizuje kluczyk (czerwone podświetlenie).I czasem ona mruga a czasem nie. Czy może wie ktoś co ona oznacz??Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon_R6 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Chyba jest to immobilizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Witam:) Mam od pewnego czasu Yamahe Fazer Z 2004 roku i nie mam pojęcia co oznacza kontrolka na liczniku która sybolizuje kluczyk (czerwone podświetlenie).I czasem ona mruga a czasem nie. Czy może wie ktoś co ona oznacz??Pozdrawiam W prostym tłumaczeniu jest to Immobiliser. O ile pamięć mnie nie myli to po przekręceniu kluczyka sobie mrugnie i jeśli wszystko jest ok podczas pracy silnika nic nie mruga. Po wyłączeniu silnika kontrolka po kilku sekundach się uruchamia (czyli uaktywnia system) i tak sobie mruga przez 24 h. Jeśli w tym czasie nie uruchamiasz stacyjki (motocykla) kontrolka przestaje mrugać (przypuszczam że dla oszczędności akumulatora) . Jeśli kontrolka mruga "na stałe" po przekręceniu kluczyka znaczy że system jest uszkodzony. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEVRE Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Dokładnie tak jak kolega lukimaster pisze nic dodać nic ująć :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabaka0108 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Dzięki za pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe_wee Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 NEVRE a czy możesz napisać jak znalazłaś termometr na liczniku FZ6?? Nie chce mi się ryć po książce ani w necie a wiem, że udało ci się go włączyć. Może nawet wiesz w jaki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEVRE Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 NEVRE a czy możesz napisać jak znalazłaś termometr na liczniku FZ6?? Nie chce mi się ryć po książce ani w necie a wiem, że udało ci się go włączyć. Może nawet wiesz w jaki sposób. Nom, wiem :wink: nawet w jaki sposób :icon_razz: :icon_exclaim: Masz już :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe_wee Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Mam już... :biggrin: Dzięki :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Nom, wiem :wink: nawet w jaki sposób :icon_razz: :icon_exclaim: Masz już :icon_question: Szukasz tu pomocy a jak ustawić termometr to już na PW wysłałeś. Podziel się ze wszystkimi. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Należy przycisnąć przycisk RESET przynajmniej na 2 sek. :bigrazz: [Nie jest to miarodajny termometr]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEVRE Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 (edytowane) Ciepły silnik podwyższa temperaturę, ale ogólnie jest ok. Traktuje to jako ciekawostkę bo osobiście bardziej zależy mi na zegarku :wink: Koledzy powiedzieli, że wiedzą to nie chciałam zaśmiecać i dlatego wysłałam tylko osobie zainteresowanej. Edytowane 6 Lutego 2010 przez NEVRE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe_wee Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Ciepły silnik podwyższa temperaturę, ale ogólnie jest ok. Traktuje to jako ciekawostkę bo osobiście bardziej zależy mi na zegarku :wink: Koledzy powiedzieli, że wiedzą to nie chciałam zaśmiecać i dlatego wysłałam tylko osobie zainteresowanej. Za co jestem bardzo wdzięczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tabaka0108 Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 O zaskoczyliście mnie tym termometrem:) Jeśli może są jeszcze jakies funkcje i ktoś wie o nich to proszę o udzielenie informacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi