Skocz do zawartości

honda cr 250 po remoncie nie wkręca się i kopci

hondacr250r
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mi tez mówil że uszczelniacze na wale kiedyś ale zdjełem cylinder i tłok i nie widzialem żadnego oleju ani nic. Bo niby olej idzie ze szkrzyni do korby i coś tam sie dzieje. No zależy jak kopci ,na jaki kolor.

Jak puści od strony iskrownika to olej ci nie wleci, bo tam oleju nie ma :]

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

siemka.

wlałem świeże paliwko w normalnej dawace oleju,

nowa oryginalna świeca moto znów sie nie wkręca.

Ale zamontowałem drugi bolec trzymający klapke zaworu wydechowego i po przejeździe poczułem ze moto zaczyna sie wkręcać czyli wszystko będzicie ok. Regulacja gaxnika i dotarcie i bedzie fruwać dzięki za pomoc HEJ

siema koledzy

problem nie zniknął

albo to simeringi na wale albo źle założony zawór wydechu, czy ktoś z was wie jak on chodzi i jak ma być założony. Czy zamyka on cały otwór w cylindrze przed dyfuzorem i przy jakiś obrotach sie podnosi

i otwiera i dostaje tego buta w 2t. Bo już niewiem miałem założony na jeden bolec klapkle tego zawloru, teraz w serwisówce widziałem ze na 2 bolce to kupilem i zamontowałem. klapka jest otwarta i gdy rusze mechanizmem lekko si otwiera ale to maly skok. Nikt niewie nic o tym zaworze w cr 250 99r.,ale to chyba nie zawór pewnie te simeringi mechanior mi krzyknął 350 zl a niedawno dałem 900 na tuleje i tloczek i uszczelki to i to to 1000 zł lipa. Sory za pismo spiesze sie

aha w agromie to do cr kupywałeś za 10 zł.Moge sam sie za to zabrać czy nie zabardzo, ojciec mechanik ,bo widziałem to tam tylkokosz sprzęgłoy i jedną pokrywe i jest . Zaraz podamlinki na yt z filmikami

http://www.youtube.com/watch?v=Rj70ag_ppnY tam będą 4 filmiki na profilu krótkie takie bo bateriue mi siadły i tak na raty kręciłem