Szoti Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 witam mam problem z crką jak ją odpale to nie wkreca sie za bardzo na oborty dopiero na wyższych biegaach zaczyna iść normalnie... (miałem jakąs starą swiece.. iskra jest ładna ale zamówiłem dziś BR9EG jutro będzie to zobacze ale od kilku dni moto bardzo ciezko jest odpalic Strzela z tłumika itp... mieszanka jest raczej ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek29 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Wymien swieczke regulacja gaznika, a jak to nic nie da sprawdz zawor wydechowy czy sie nie zapiekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 witam mam problem z crką jak ją odpale to nie wkreca sie za bardzo na oborty dopiero na wyższych biegaach zaczyna iść normalnie... (miałem jakąs starą swiece.. iskra jest ładna ale zamówiłem dziś BR9EG jutro będzie to zobacze ale od kilku dni moto bardzo ciezko jest odpalic Strzela z tłumika itp... mieszanka jest raczej ok . A tłok to tam kiedy był wymieniany ? A nie wkręca się jak ją odpalisz zaraz czy po rozgrzaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 na tym tłoku przejeźdizłem 3 baki paliwa jeszcze dzis swieca nie przyszła;/ chciałem dziś odpalic moto to nawet nie gada tylko strzela.... tak myslałłem ze moze płyn poszedł do tłoka? mozliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 na tym tłoku przejeźdizłem 3 baki paliwa jeszcze dzis swieca nie przyszła;/ chciałem dziś odpalic moto to nawet nie gada tylko strzela.... tak myslałłem ze moze płyn poszedł do tłoka? mozliwe? To nie masz w domu żadnej innej swiecy zeby sprawdzić czy moto odpala ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 oczywiscie ze mam tylko niewiem czy one sa sprawne ale sprawdziłem dzis nawszystkich 8 swiecach i te same objawy tylke strzela;/ niemoge go nawet odpalic;/ jak będe miał jutro czas to zdejme cylinder panowie wiem co sie stało poradziłem sie kolegi i zdjełem mębrane popatrzyłem do srodka do cylindra a tam jakieś gluty sylikonu... i zaduża uszczelka pod cylinder.... mechanik co mi to robił powinien dostac ostro w cire;/ ale okazało sie ze tłok jest z 2/3 mm na duży i wycioł uszczelkę pod cylinder z jakiegos kartonu...;/ ale jak sie dowadywałem to tlok ma dobre wymiary ale cylinder jest zeszlifowany zgóry te 2/3 mm z czego moge zrobić taką uszczelkę?? co myslicie zeby wyciąć idealne blaczke z miedzi/aluminium o grubosci 2mm ? MECHANIK Z PISZU KOŁO GIEŁDYY TOTALNY DUPEK! niepolecamm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 zrobiłem nowa uszczelke wszystko ok! ale niemoge odplaic sprzetu cały czas strzela w tłumik! tak mocno niekiedy juz chwyta.. ale nie pali tylko odbije kopniak... niekiedy strzela tez w gaznik co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 zrobiłem nowa uszczelke wszystko ok! ale niemoge odplaic sprzetu cały czas strzela w tłumik! tak mocno niekiedy juz chwyta.. ale nie pali tylko odbije kopniak... niekiedy strzela tez w gaznik co robic? membrane sprawdź może płytka pękła albo podlazł jakiś śmieć pod którąś z płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 nic z tych żeczy ..;/ mębrana ok gaznik tez mozliwe ze cos z zapłonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 nic z tych żeczy ..;/ mębrana ok gaznik tez mozliwe ze cos z zapłonem? Moduł zapłonowy należałoby sprawdzić, a jak kabel WN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 siema czy te niebieskie to jest moduł?? http://w172.wrzuta.pl/obraz/53wxiP30JPA/dsc00250 z zapłonu idą 4 kable do tego niebieskiego z niebieskiego 1 do cewki i z cewki WN na swiece ale wn jest NOWY! zaprowadziłem moto do mechanika;) niebęde grzebał bo zrobie jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Nie chce nic mówić, twoja sprawa. Ale z tego silnika aż kapie sylikonem ;) Chyba że to czerwona farba :D Edytowane 11 Stycznia 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 silnik był kiedys cały czerwony bo to jest stara crka.;] został przemalowany ale sie łuszczy;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 co ty pie**olisz chlopie przeciez te czerwone to ewidentnie sylikon :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 12 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Począwszy od lat 70 żadna CR nie miała czerwonego silnika, więc wyrok został wydany... Silikon! :bigrazz: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi