Leyek Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Witam. Jako, że bede chciał wymienić olej w moim przecinaku mam pytanie: Silnik bierze mi olej 300ml/1000km- średnia styl jazdy. Niedawno go kupiłem i zalany mam olej JMC Larsson 20W50 Mineralny. Na jaki wymienić? Czy wymiana oleju na jakiś lepszy zmniejszy zużycie oleju? Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinBikesManiac Opublikowano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Jeśli już zalewasz mineralny to zmiana na lepszy pół syntetyk 10w40/15w50 czy inny będzie tylko powodował większe zużycie oleju.Bez remontu raczej się tego nie pozbędziesz :crossy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leyek Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2009 Jednak doszedłem, że moto nie bierze oleju. Stan oleju się nie zmienia a moto czasami wywala czarną chmurkę, czyli niedopalone paliwo, a gdyby brał olej kopcił by na niebiesko/siwo. Git majonez, teraz ustawię gaźniki i będzie okej. TEMAT ZAMKNIĘTY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi