wiktor83 Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Planuje kupić nowe Maxxisy Promaxx. Szukałem ale nie znalazłem zbytnio info na ich temat... Jezdzilem na tych maxxisach w starej VFR 750 i tak: Tył przez pierwszy sezon spoko - łącznie ze skaldaniem sie w zakrety do buta. Po okolo 10 - 15 kkm juz bardzo dobrze widoczne zuzycie i robiła się kwadratowa. Niestety drugi sezon tej opony juz nie był tak różowy. Nie wiem czego to była wina ale często łapała jakis uślizg i nie mialem do niej juz takiego zaufania jak na poczatku a juz jak popadało to efekt sie potęgował duzo bardziej odczuwalnie niz przez pierszy sezon. Przód w zasadzie mialem tylko jeden sezon i spisywał sie prawidłowo (tzn nie zauwazylem zadnych nieprawidlowosci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 24 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2009 Po okolo 10 - 15 kkm juz bardzo dobrze widoczne zuzycie i robiła się kwadratowa. Niestety drugi sezon tej opony juz nie był tak różowy. Nie wiem czego to była wina ale często łapała jakis uślizg i nie mialem do niej juz takiego zaufania jak na poczatku a juz jak popadało to efekt sie potęgował duzo bardziej odczuwalnie niz przez pierszy sezon. Sam sobie odpowiedziałeś. Opona się zrobiła kwadratowa, czyli w złożeniu zmniejszyła się zdecydowanie powierzchnia styku gumy z asfaltem. Naturalna kolej rzeczy. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi