KaBaN Opublikowano 29 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 Witam wszytskich..NIedawno zacząłem remont mojej Eci, a właściwie to już zbliża sie do końca własnie mam zakładać cylinder i w ramy z nim...I mam w związku z tym parte pytań..Chciałem wypolerować kanały w cylindrze ale niektóre miejsca są niemożliwe do wypolerowania ręcznie. Może ktos z was ma jakies doświadczenie, czy istbieje jakiś inny spośob naprzykład przy uzycieu jakiegoś urzadzenia???No i drugie pytanie czy ktoś może wie jakim zabiegom zostały poddawane Mz-ty w warsztatach policji ze tak zajebiście śmigały????Moj qmpel kupił sobie 251 od glin gdzieś 2 latra temu, chodzi jak żyleta i jak narazie żadna 251 nie dała mu rady :) :D Pozdrawiam i dzieki za przyszłe poszty Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 29 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 Mój znajomy mechanik używa do polerowania i korygowania kanałów maszynki dentystycznej. Przynajmiej tak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWISTER Opublikowano 29 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 Ja użyłem takiego czegoś jak Drimel ale z Topex'u. Zakładasz odpowiednią końcówke i szlifujesz, na końcu jeszcze poprawić papierem ściernym i powinno być dobrze :) Cytuj https://www.szkolaexpert.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 29 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 ja to zrobilem wiertarka detystyczna po moim swp. dziadku Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 Witam!!! Co robiły gliny z Etkami..... Po pierwsze nie katowali :D Po drugie byly odpowiednio Naprawiane i Tzn jak cos sie popsulo to nie byli robione po lłebku lub u staska za flaszke :D I chyba cos było robione w silniku (ale nie jestem pewien) Reki sobie nie dam uciac :? Pozdrawiam!!!! :) Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZI Opublikowano 29 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 W silniku napewno było coś robione. Mój wujek był w policji i dotał do jeżdzenia właśnie ETZ tak mu sie spodobało że kupił prywatnie taki sam model ETZ (teoretycznie taki sam) ale to już nie było to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 29 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 W silniku napewno było coś robione. Mój wujek był w policji i dotał do jeżdzenia właśnie ETZ tak mu sie spodobało że kupił prywatnie taki sam model ETZ (teoretycznie taki sam) ale to już nie było to samo. Właśnie chodzi mi o te modyfikacje w silniku,a co prawidłowej obsługi i wymiany częsci to policja faktycznie wszystko co sie zepsuło to wymieniała...Może ktoś jeszcze sie wypowie i napisze jaki zakres obejmowały modyfikacje w warsztatach policji?? :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 29 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2004 chodzi jak żyleta i jak narazie żadna 251 nie dała mu rady A jaką ma przednia zębatkę standardową 21, czy może zmienioną na mniejszą :arrow: :arrow: :arrow: lepsze przyspieszenie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 30 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 Właśnie w tym problem że zębatki ma standardowe...sprawdzaliśmy przy okazji wymiany łańcucha....Nie wiem co jest w niej zrobione ale chce taka mieć :roll: :) hehhehehehehe.......................... A co dos sposoby polerowania kanałów w cylindrez to już mam w głowie pomysł ja sobie sporżądzic taki sprzęcik mam zajebisty silniczek na 9V albo 12V :mrgreen: obudowe już mam i zabieram sie do tworzenia a poźniej polerowania..mam nadzieje ze to coś co powstanie podoła aluminium :D :D Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi