Skocz do zawartości

Kanały w cylindrze!!!!!!!!!!!!

KaBaN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszytskich..

NIedawno zacząłem remont mojej Eci, a właściwie to już zbliża sie do końca własnie mam zakładać cylinder i w ramy z nim...I mam w związku z tym parte pytań..

Chciałem wypolerować kanały w cylindrze ale niektóre miejsca są niemożliwe do wypolerowania ręcznie. Może ktos z was ma jakies doświadczenie, czy istbieje jakiś inny spośob naprzykład przy uzycieu jakiegoś urzadzenia???No i drugie pytanie czy ktoś może wie jakim zabiegom zostały poddawane Mz-ty w warsztatach policji ze tak zajebiście śmigały????Moj qmpel kupił sobie 251 od glin gdzieś 2 latra temu, chodzi jak żyleta i jak narazie żadna 251 nie dała mu rady :) :D

Pozdrawiam i dzieki za przyszłe poszty

Hubert

Witam!!!

Co robiły gliny z Etkami..... Po pierwsze nie katowali :D

Po drugie byly odpowiednio Naprawiane i Tzn jak cos sie popsulo to nie byli robione po lłebku lub u staska za flaszke :D

I chyba cos było robione w silniku (ale nie jestem pewien) Reki sobie nie dam uciac :?

Pozdrawiam!!!! :)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

W silniku napewno było coś robione. Mój wujek był w policji i dotał do jeżdzenia właśnie ETZ tak mu sie spodobało że kupił prywatnie taki sam model ETZ (teoretycznie taki sam) ale to już nie było to samo.

W silniku napewno było coś robione. Mój wujek był w policji i dotał do jeżdzenia właśnie ETZ tak mu sie spodobało że kupił prywatnie taki sam model ETZ (teoretycznie taki sam) ale to już nie było to samo.

Właśnie chodzi mi o te modyfikacje w silniku,a co prawidłowej obsługi i wymiany częsci to policja faktycznie wszystko co sie zepsuło to wymieniała...Może ktoś jeszcze sie wypowie i napisze jaki zakres obejmowały modyfikacje w warsztatach policji?? :) :D

Właśnie w tym problem że zębatki ma standardowe...sprawdzaliśmy przy okazji wymiany łańcucha....Nie wiem co jest w niej zrobione ale chce taka mieć :roll: :) hehhehehehehe..........................

A co dos sposoby polerowania kanałów w cylindrez to już mam w głowie pomysł ja sobie sporżądzic taki sprzęcik mam zajebisty silniczek na 9V albo 12V :mrgreen: obudowe już mam i zabieram sie do tworzenia a poźniej polerowania..mam nadzieje ze to coś co powstanie podoła aluminium :D :D

Pozdrawiam

Hubert