09spawn Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 do mojej xj600 nie ma zegarów (wersaj N) i zastanawiałem się nad zakupem zegarów od innego motocykla np: - bandit - kawa er - honda cb i tak się zastanawiam czy będą poprawnie funkcjonować ? ktoś praktykował taką przekładkę zegarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 nie ma czy nie szukałeś? http://www.bike-teile.de/index.php?seite=e...l&teilid=687585 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
09spawn Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 100 euro (400zł) za sam szybkościomierz bez stelaża i obrotomierza a za 550 zł mam komplet od bandita starszego wiec się zastanawiam czy się da, no jasne że są na necie gdzieś tam na zachodzie zegary ale jakoś nie chce mi sie męczyć z kupowaniem poza granicami Polski. Narazie się wstrzymuje i poluje na aukcjach w kraju na zegary od XJ ale jak gdzieś do stycznia nic nie znajdę to chyba muszę jakoś ten problem rozwiązać .... w sumie stary bandzior chyba podobny do XJ 4 gary, obrotomierz elektroniczny szybkościomierz na linkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Hmmm, działać będą działać, ale czy wskazania będą poprawne? Prędkościomierz na linkę i jeśli jest inne przełożenie ślimaka(?) w kole, czy samych trybików w liczniku, to może całkowicie śmieszne rzeczy pokazywać. Obrotomierz jest elektryczny, to może być mniejszy problem, bo wiem, że np obrotek od ntv ma potencjometr i można wyregulować jego wskazania. Nie wiem, jak w innych, ale elektrycznie będzie łatwiej skorygować wskazania, przynajmniej mi się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi