binkimoto Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Witam.Mam problem z Quadem Yamaha Wolverine 450 a mianowicie tydzień temu po 2-3h jazdy w terenie silnik sam zgasł,kręciłem silnikiem ale nic.Wykręciłem świece i iskra była.Poczekałem z 10-15min i zapalił jak zwykle.Pożegnałem się z chłopakami i pojechałem do domu,umyłem go i bez problemu zapalił,wprowadziłem do garażu.Po paru dniach wyjechałem w teren i z powrotem to samo zaczeło się dziać po kilku godzinach jazdy sam zgasł poczekałem chwile i odpalił bez problemu;/.Czego to może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Tak na szybko bez zagłębiania się w temat to może być wina układu paliwowego lub luzów zaworowych. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 Sprawdź luz zaworowy i odpowietrzenie korka paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Sprawdź luz zaworowy i odpowietrzenie korka paliwa. luz zaworowy przy takich objawach a wlasciwie ich braku odpada, ukad paliwowy lub przegrzewajacy sie element zaplonu modul lub cewki... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 25 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2009 Teraz spojrzałem, że z Kalisza jesteś. Jak nic nie wymyślisz to zadzwoń 508-544-339. Z tego co wiem, obecnie serwis nie jest zawalony bo są tylko dwa quady z MP i ME, także powinien to na szybko ogarnąć ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gliszczynski Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Janusz dlaczego uważzasz, że luz zaworowy nie ma tu nic do rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 26 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2009 Janusz dlaczego uważzasz, że luz zaworowy nie ma tu nic do rzeczy? jesli silnik pracuje normalnie nie ma objawow nierownej pracy, slabniecia wynikajacego z braku sprezania co moze byc wynikiem podpartych zaworow lub strzelania i przerywania to nie wskazuje to na zawory... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi