mrbravo Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 Jak widzicie na zachodzie dominuje FM, a jeśli już jest AM to moc ograniczona do 1W. nie wiem jaka dana podales, ale u mnie na lotniczym Icomie nominalna pisze 5W i ledwo slychac z konca lotniska... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 nie wiem jaka dana podales, ale u mnie na lotniczym Icomie nominalna pisze 5W i ledwo slychac z konca lotniska... Możesz jakoś sprecyzować pytanie, bo nie rozumiem co napisałeś. Dane które podałem dotyczą mocy i modulacji której można używać w danym państwie na paśmie CB. Nie ma to nic wspólnego z pasmem lotniczym, w którym jak słusznie zauważyłeś używa się tylko AM, przynajmniej do komunikacji głosowej. Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikel54 Opublikowano 1 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Dzieki za pomoc. Rozważam właśnie ten model radia, ale martwi mnie brak FM - ponoć tego używa się w Niemczech? Czy Polacy (np Tirowcy) używają w Niemczech AM czy FM ? Mam unidena 520 i rozmawiam z polakami w Niemczech ,Francji,w Angli tez rozmawiałem o co spytałem zawsze otrzymywałem odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milosz-RR Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) A ja kupiłem TTi z anteną podróbką Presidenta missuri (1m magnes) i ściąga świetnie, tak samo mnie słychać. Wcześniej jeździłęm z Harrym II i oryginalną anteną Presidenta missouri (którego to zestawu w dalszym ciągu brat używa) i jakość jest już gorsza, za cały zestaw zapłaciłem 280 zł i na moje potrzeby wystarcza. Miałem też Midlanda alana z anteną sirio 1,5m i też nie było rewelacji. Wszystkie dobrze dostrojone u tego samego gościa. A co do pajaców na CB to norma, te "pisia pisia pisia" itp debile non stop wkurzają ludzi na 19-tym. I te zasrane piły łańcuchowe chińskiej produkcji i agregaty. Aftermarket sie zrobił jak trzeba. Edytowane 8 Lutego 2011 przez milosz-RR Cytuj SUPPORT 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mla Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 z uwagi na brak fajnego miejsca na "skrzynkę" zakupiłem sobie kiedyś Cobrę 75 WX ST - czyli wszystko w gruszce + mała skrzyneczka z końcówką mocy i zasilaczem...i powiem że fajnie to działa... jakby ktoś miał podobny dylemat to śmiało polecam... ...radio było w komplecie z anteną Hustler IC100...ponoć nie jest najlepsza i miałem ją zmieniać, ale...działa do dziś ( czyli 3 lata...;-)) :flesje: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus119 Opublikowano 22 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Ja w moto mam radio gamma am I umieszczone pomiędzy owiewką a zegarami i antenę alan 9. Działa lepiej niż w samochodzie z anteną sirio ml 145. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andi at Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 sam sobie odpowiedziales na pytanie PRESIDENT tak radio jak antena-sorki nie myl z Lechem bo tego nie cierpiefajny odbior no i masz pokretlo wyciszania szumow.ja juz ten zestaw mam hohoho i fajnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi