Pablos Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Mam pytanie.Czy można jeździć simsonem bez akumulatora? CZy coś sie przez to nie spali? Prosze odpowiedźcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryx72 Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam :)Ja jeżdże bez akumulatora i nic sie nie dzieje tylko że niemam kierunkowskazów i klaksonu.Ja ja jażdże i skręcam to poprostu wystawiam ręke. Spalic raczej nic ci sie nie powinno.Mam nadzieje że pomogłem jak coś się mylę prosze mnie poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 No to zależy jak to jest rozwiązane w elektryce. Przecież akumulatory nie sa drogie teraz. Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liger1990 Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Trochę odgrzany kotlet, ale warto dodać że, jeżeli jest to simson skuter czyli SR50/SR80, nie powinno się odpalać silnika bez podłączonego akumulatora, ponieważ może spalić się ELBA, element odpowiadający za ładowanie akumulatora. "uruchomienie skuterów SR50/SR80, w których zdemontowano akumulator jest możliwe jedynie wtedy, gdy zostaną zwarte przewody dodatni i ujemny akumulatora" E.Werner Jeżdżę motorowerem simson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo0002 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Jeżeli masz zapłon platynowy to tak ,a jezeli masz elektroniczny to bez aku. nie pojedziesz . Ja w swoim mam na krutko po Podłanczane i jest Git. MOTOROWER NIE MA OBOWIAZKU POSIADANIA KIERUNKOWSKAZÓW:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi