qunio Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam mam nietypowy wyciek z jednej lagi typu upsidedown mianowicie nie cieknie z uszczelniacza tylko na dole w miejscu gdzie ta srebrna błyszcząca rura wchodzi w element który trzyma koło. Chłop od którego kupiłem motocykl twierdził że w drugiej też tak miał i należało wymienić uszczelniacz który ponoć sie tam znajduje. Czy ktoś wie czy mówił prawde, że faktycznie się to jakoś rozbiera? Dzieki z góry za pomoc jakby ktoś miał ilośc oleju w ladze z jakiejś serwisówki to też bym był niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj SportJazda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Tak, to się rozbiera (rozkręca) w środku jest gumowy oring. Trzeba to sprawdzić, najlepiej kupić nowy oring (można się babrać z delikatną warstwą silikonu, jeśli oring nie jest mechanicznie uszkodzony, ale to osteteczność!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qunio Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Tak, to się rozbiera (rozkręca) w środku jest gumowy oring. Trzeba to sprawdzić, najlepiej kupić nowy oring (można się babrać z delikatną warstwą silikonu, jeśli oring nie jest mechanicznie uszkodzony, ale to osteteczność!). Ok dzięki. Wymienie oring na nowy. Chciałbym się sam za to zabrać. Czyli żeby to odkrecić trzeba zdemontować lagę spuścić olej i ją całkowicie rozebrać (rozdzielić na dwie części) tak? Kiedyś wymieniałem uszczelniacze w klasycznym widelcu, upsidów jeszcze nie rozbierałem czy będzie to trudne? Na wiosnę ponoć były wymieniane uszczelniacze nie ciekną i nie chciałbym ich sobie pouszkadzać. Dzięki z góry. Pozdrawiam Cytuj SportJazda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi