Skocz do zawartości

Przyszlosc motocykli cross/enduro

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekaw jestem jak te wtryski, będą się zachowywały po kilku latach użytkowania w terenie(błoto, woda, kurz), druga sprawa to taka że sam już nie pofikasz z ustawieniami tylko trzeba kompa podpinać co wiąże się z większą kasą.

Napewno lepiej niz gazniki, Co do kasy, jak chcesz sie mleka napic to zawsze krowe kupujesz ? Nie wiem jak Ty ale osobiscie wole zaplacic pare groszy za podpiecie kompa i szybko znalezc przyczyne niz zdac sie na " fachowosc " mechanika ktory bedzie szukal wady zupelnie gdzie indziej, powymienia czesci ktore byly OK i wystawi Ci gruuuuubo wiekszy rachunek.

można regulować ale trzeba by interfejs sobie zakupić no i laptopa w garażu trzymać

jak wyzej

dzis lap top to juz raczej standard.

nic nigdy nie obsłuży lepiej silnika niż mechaniczny gaxnik z pompką koniec i kropka!

he, he, a zelazny kon nigdy nie zastapi konia z wozem.

:crossy:

Szczególnie w 2t najcieplejsze miejsce jest zaraz nad oknem wydechowym, paliwko chłodzi stronę od dolotu. ...

Bez przesady z tą temperaturą wylotu :wink: Jeśli byłoby to miejsce faktycznie mocno grzejące się to nie sztuką jest zrobić odlew z żeberkami jak np. w sprzętach chłodzonych olejem/powietrzem.

Wtryskiwacze. Mam, posiadam, używam, korzystam i chwalę sobie :D Tak jak mówi KS-Rider, laptopa ma praktycznie każdy, jeśli producent udostępni fabrycznie jakieś proste metody regulacji ustawień to nie wiem jak STARY musiałby być laptop żeby nie odpalić programu :icon_mrgreen:

A obsługa programu. Jeśli komuś się uczyć obłsugi nie chce to będzie wyklinał :icon_rolleyes:

shiningami, to jest miejsce faktycznie najbardziej grzejące się. Niestety tego nie zmienimy i wynika to z płukania cylindra, tamto miejsce jest najgorzej płukane. Konstruktorzy silników 2t w lc dają dużo więcej przestrzeni aby chłodzić okolice wokół kanału wydechowego. Skoro wydech jest w stronę kierunku jazdy to czemu nie korzystać z dodatkowego chłodzenia...

Edytowane przez rejdzik