kiler Opublikowano 29 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2009 Witam forumowiczów, Po raz kolejny postanowiliśmy spróbować pomóc dzieciom w Domu Dziecka w Górze. Proponowany termin to 12.grudnia przy okazji ZBIÓRKI KRWI. Jakiś miesiąc temu w czasie rozmowy z dyrektorem, opowiadał o nowo budowanych mieszkaniach w okolicy 5km od Góry dla najstarszych dzieci (17-18lat) Program ten ma na celu wprowadzenie dzieci w dorosłe życie, nauczenie samodzielności, dzieci będą dostawać co miesiąc "wypłatę" którą będą musieli również zagospodarować na cały miesiąc itd. W związku z tym, że w tej chwili są na etapie STAN SUROWY potrzebują dużo rzeczy budowlanych do wykończenia - listę wkleję ale wstępnie wiem że pomoże nam bardzo tutaj firma POZ BUD którą reprezentuje nasz kolega Kuba z SBT. Poza tym potrzebne są farby itd. Oczywiście nie ograniczamy się tylko do rzeczy budowlanych... przez tel dowiedziałem się również, że brakuje mikrofalówki która ułatwia życie, zepsuł się odkurzacz, myślałem również o tosterze itd. LICZY SIĘ KAŻDA POMOC!!! JEŚLI KTOŚ MOŻE ZAŁATWIĆ CIUCHY, SŁODYCZE , CZY ŚRODKI CHEMICZNE CZY MASKOTKI CZY COKOLWIEK INNEGO TO PROSZĘ PISAĆ... narazie robimy rozeznanie czy chcecie przyłączyć się do akcji i jak możecie pomóc... Każdy w końcu gdzieś pracuje i coś robi... być może jakaś firma chce się przyłączyć... DZIECI NA PEWNO BĘDĄ SIĘ CIESZYĆ Z KAŻDEJ POMOCY OTRZYMAŁEM WIADOMOŚĆ OD PANI AGNIESZKI Z DOMU DZIECKA CO POTRZEBUJĄ: Zgodnie z ustaleniami wysyłam listę naszych potrzeb: 1. Dotyczące budowy: -okna o wymiarach 12 szt - drzwi 90 cm - 8 szt. zewnętrzne -drzwi wewnętrzne ( wymiary 80-90 cm ) 16 szt. -płyty karton-gips 500 m2 na sufit i ściany - emulsja wewnętrzna - styropian 250m 2, siatka - płytki kafelki podłogowe - 200m2 -4 kuchnie o wielkości 30m 2- kafelki- 20 m2*x 4 -4 łazienki - 70 m 2 kafli ściennych - tynk na zewnątrz na 250m2 -rury do wody i kanalizacji - 8 luster - 40 włączników do prądu - 100 gniazdek do prądu - 4 baterie prysznicowe - 4 baterie kuchenne - 4 kabiny prysznicowe, 4 zlewozmywaki podwójne, kuchnne - 4 umywalki łazienkowe - 4 muszle klozetowe - 4 bidety - 4 pisuary - 4 pralki - 4 żyrandole - lodówko-zamrażarka- 4 szt - krajalnica 4 -mikrofale-4 - robot kuchenny4 -frytkownica 4 - gofrownica 4 Dotyczące Domu Dziecka: - odkurzacze - wykładziny, dywany - kapy na łóżka, - pościele - koldry , poduszki -ręczniki -namioty iglo 6 os. jednokomorowe 6 szt. - materace dmuchane, śpiwory szt. 20 - mikrofale- 3 - tostery4 - sandwiche4 - roboty kuchenne - frytkownice - zestawy sztućców na 100 osób -talerzyki deserowe- 50 szt. - stare video na chodzie - koce - choinki sztuczne małe i duże do pokoi dzieci na gwiazdkę - lampki choinkowe - szampony, deo, odżywki do włosów, płyny do płukania prania - piłki do nogi 4 szt - pilki do siatki 4 szt. - pilki do kosza szt.4 - laptop - siatka ogrodzeniowa 200 m, słupki - krajalnica 2 - lodówko-zamrażarka ok. 180cm- 2 szt Wszystko to oczywiście w miarę Waszych możliwości . Jeśli czegoś będzie mniej lub więcej to się nic nie stanie. Data 12.12.2009 nam odpowiada jak najbardziej. Proszę dzwonić do mnie jeśli coś jest nie jasne. Agieszka Sikorska -Szymlet. PROSIŁEM PANIĄ ABY NIE OWIJAŁA W BAWEŁNĘ I NIE SZCZYPAŁA SIĘ POTRZEBAMI TYLKO PISAŁA OTWARCIE CO POTRZEBA ABY NIE ZAŁATWIAĆ 15-TEGO DVD np....I TAK TEŻ ZROBIŁA. CO SIĘ UDA TO SIĘ UDA!!! ALE WYZWANIE MAMY...;) W SUMIE OSTATNIO TEŻ NIE BYŁA MAŁA LISTA;) MOŻE DAMY RADĘ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 4 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 widzę szalone zainteresowanie ale :biggrin: ale i tak damy rade plakat całej akcji http://www.niezniszczalni.com/swmikolaj/plakat.jpg dużo więcej szczegółów http://www.niezniszczalni.com/forum/viewforum.php?f=35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1janbo Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Faktycznie średnie (czyt. zerowe) zainteresowanie akcją... szkoda... Dobrze, że na innych NIEZALEŻNYCH forach akcja nabrała rumieńców i coś z tego wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 14 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Janbo szacun dla ciebie za jazdę :crossy: . Myślałem ze nie dasz rady :biggrin: :clap: :clap: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o l s e n Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Wstyd mi się przyznać, że mnie nie było. Nawet to ze sprzęt mam rozebrany nie powinno być wytłumaczeniem. Pozdrawiam :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1janbo Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Impreza godna, Dzieciaki zadowolone... mega Rodzinna atmosfera. Warto było. Ekipie NIezniszczalnych wielkie podziękowania za zaangażowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi