maciejka69 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 A co w końcu wybrałeś i co zaważyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drex Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Wybrałem BMW K1300S, a co zaważyło, hmmm przede wszystkim wiecej kucy bo lubie poodkręcać, i to czego nie dają inni producenci- elektroniczna regulacja zawieszenia, kontrola trakcji, zmieniacz biegów, b.dobre recenzje w testach, no i dobra ochrona przed wiatrem a z tym już sie nawalczyłem na moto. Ale jak dla mnie CB1000R - zajebisty sprzęt, niekiedy spoglądam w salonie i wzdycham ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka69 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 :) Ja wzdycham, ale jeszcze przed kupnem więc kto wie.. Czy są tutaj inni użytkownicy? Napiszcie o Waszych odczuciach, proszę !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Rycaj Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 A napiszę :) Kupiłem w kwietniu. Przesiadłem się z Horneta PC41. Po zrobieniu ok. 5000 km mogę napisać, że nie żałuję ani złotówki wydanej na ten sprzęt. Jest to sprzęt idealny pod warunkiem , że się jeździ samemu. Pasażer może jeździć jeździ na tym tylko i wyłącznie za karę. Porównując do Horneta , honda CB1000R chatakteryzuje się:+ gigantycznym kopytem ;)+ mniej kutluralny silnik (hornet to równiutko pracująca 600-tka, cb1000r jest bardziej 'chrapliwy' i narowisty)+ spala ok. litr więcej na 100km (chociaż mój sprzęt raczej mało pali w porównaniu do wypowiedzi na forach, bo nie udało mi się 7 litrow/ 100 km przekroczyć podczas ostrego ciśnięcia na trasie)+ lepsza geometria jak dla mnie, dużo lepiej mi się tym składa w zakręty+ C-ABS to bajka tylko trzeba się w głowie odblokować i umieć z całej siły wcisnąć klamkę np. na mokrym. To działa i ratuje tyłek !+ idzie na gumę z gazu przy 4 tys rpm (hornet jakies 3-4 tys. wyzej potrzebuje)+ w mieście od świateł do świateł jednoznacznie ucina dyskusje z niemal wszystkimi plastikami ;-)+ w trasie do oraz po Chorwacji sprawdził się idealnie+ moim zdaniem nie nadaje się na pierwszy sprzęt kompletnie. Szczególnie na fabrycznych Bridgestonach, które na zimno zachowują się bardzo słabo i można sobie zrobić kuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doll Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgadzam sie ze wszystkimi powyższymi +.Minus jest tylko jeden - ale tylko dla kogoś kto chce sie wybrac dalej - bez dodatkowej owiewki jest ciągła walka z wiatrem oraz muchy. Kilogramy much. Wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Rycaj Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 No ale to ogólnie na nakedach bez owiewki tak jest :) Jak kupujesz Fiata to nie udawaj Audi ;) a ja kupisz Audi to landrovera z niego ciężko zrobić/ Naked to naked Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RADECK Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Jeżdzę tydzień i jest rewelacyjny. Przy okazji do jakiego przebiegu zmienic mu olej z 10w30 na 10w40.? Cytuj Bolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomjag Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Nie chciałem zakładać nowego tematu. Niedługo zaczynam nowy sezon, a że maszyna nowa, to zbliża się wymiana oleju. Zalecany w CBR wg instrukcji jest 10w-30. To co znajomi na innych forach pisali, że ten oryginalny rzadko jest lany przez serwis (4storke motorcycle oil od Hondy) i zazwyczaj zastępowany olejami 10w40. Rozmawiałem prę dni temu w serwisie i w sumie nie odpowiedziano mi wprost jaki byłby nalany przez nich olej, coś tam gość przebąkiwał o Castrolu 4T 10W40., bo podobno ten oryginalny bardzo drogim olejem jest (96 PLN , albo i więcej za litr). Moje pytanie jest takie, czy rzeczywiście trzymać się lepiej wytycznych serwisówki, czy można sobie odpuścić i zalać tańszy Castrol, czy Motul? W sumie jeżeli chodzi o oleje z lepkości 10W30 znalazłem niewiele. Produkuję je Repsol, Amsoli (nic mi nie mówi), Panolin. Ten ostatni rkomenduje się do Hondy. Czy ktoś z kolegów ma jakieś doświadczenie z tym ostatnim?, Czy rzeczywiście lepiej nic nie kombinować i zdać się na serwis? Mam jeszcze trochę czasu więc mógłbym sobie przygotować sam ten serwis. Cytuj ホンダが一番ですhttp://www.otowakacj...owy-20-id635935 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekj Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) Według i strukcji mojej hondy producent zaleca taki olej w tym klimacie, ale nie może zabraniać stosowania innych olejów np. 10W-40 wg API. Zależnie od klimatu, w którym eksploatowany jest pojazd. Ponadto rekomendacja takiego a nie innego oleju pociąga za sobą optymalne wyniki czystości spalin i konsumpcji paliwa. Ten drugi parametr jest odpowiedzialny za lepkość oleju w warunkach pracy oleju, i im mest on wyższy tym wyższa lepkość oleju, co przekłada się też na inne elementy : grubszy film smarny ale też nieco większe opory pracy silnika i nieznacznie większe spalanie.Osobiście nieprzejmowałbym się tym i lał olej z jak najwyższej półki (syntetyk) a zwiększenie o jedną klasę w tym przypadku uznałbym za nic nie znaczącą. Edytowane 3 Lutego 2013 przez jacekj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomjag Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Oki. Dzięki za odpowiedź. Zdam się w takim razie na serwis mam nadzieję, że zaleją dobrym i nie za drogim olejem. Cytuj ホンダが一番ですhttp://www.otowakacj...owy-20-id635935 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirocbr Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Panowie. Zakładał ktoś do cb 1000r oponę 190 na tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi