Szoti Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) witam zakupiłem honde Mbx 80 chłodzona cieczą. motorek był zatarty więc nowy tłoczek szlif i chodzi.. pierwsza jazda 1 .... 2.... 3..... a 4 z oporem bardzo ciężko i 5.6 też cięzko. (bardzo ciężko) gdy zmieniam biegi bez sprzęgła na wolnych obr... to zmieniają sie bez problemu!! gdy motorek stoji na wolnych obrotach 2 tyś... i wcisne sprzęgło to zchodzi do 1.5 tys lub nawet gasnie czuć ze ma ociązenie.. co to może byc?? wlewałem różne oleje... Edytowane 14 Października 2009 przez Szoti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Sprawdź naciąg linki sprzęgła. Jak nie w tym problem to sprawdź tarcze sprzęgłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 linka jest raczej od bo sprzęgło nie ciągnie ani nie slizga a jak tarcze były by zjechane to moto by szarpało przy ruszaniu?? czy nie;]? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Sprzegło jest źle ustawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiann Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 siemasz moim zdaniem to masz nie dokrecony kosz sprzedlowy ta sruba pod taczami lub poluzowaly sie sruby od sprezynek... cos w tym stylu. poniewaz po nacisnieciu kosz sie odpycha i cos powoduje tarcie i silnik zwalnia moim zdaniem szukaj tam ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 dzisiaj jak nim jechałem ze szkoły to jak puszczam gaz to słychac rakie szur szur...szur... cos w silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpszak Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 dzisiaj jak nim jechałem ze szkoły to jak puszczam gaz to słychac rakie szur szur...szur... cos w silniku Nie wiem co masz na mysli szur szur ale jesli chodzi ci o to ze słychać "tak jak by wlatywała woda pod dużym ciśnieniem do silnika". To jest normalne jesli silnik jest rozgrzany w silnikach chłodzonych cieszą. Odnośnie biegów nie wiem który rok jest tego motoru ale jesli jest on nowy powinien sie dotrzeć może dlatego tak ciężko wchodzą bo nie są dotarte części. Moze to być tez wina tak jak koledzy pisali wyżej. Proponuje jeśli jest to nowy motorek zaczekać jeszcze chwile jesli się to nie zmieni warto podjechać do salonu Hondy Yamahy. tam gdzie zanją sie na motorach i zapytac sie co moze byc tego przyczyną. :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 heh nowy mbx... :banghead: ściagnij dekiel od strony sprzegła i oblookaj co tam się dzieje (tak jak napisał ktoś już wyżej), zobacz przy okazji jak tam stan tarcz sprzegłowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 od w sobote zdejme i zobacze;) zadna woda... słychac jakby metal o metal szurał rok 1995 Nowy mbx HAHHAH a jak będzie cos z tym sprzęgłem np kosz odkręcony czy tarcze do dupy to może byc to związane ze cięzko chodza biegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 ok to ide teraz rozbiore dekiel zrobie fotki co i jak.;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacpszak Opublikowano 16 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) od w sobote zdejme i zobacze;) zadna woda... słychac jakby metal o metal szurał rok 1995 Nowy mbx HAHHAH a jak będzie cos z tym sprzęgłem np kosz odkręcony czy tarcze do dupy to może byc to związane ze cięzko chodza biegi? Chodziło mi o dzwięk a nie co tam jest bo o wode to cięzko :icon_mrgreen: Edytowane 16 Października 2009 przez kacpszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 16 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2009 no zdjełem dekiel a tam wszystko jest ok odkreciłem taką blaszke dociskającą spręzyny na 4 sruby podnią kosz jest przykręcany na seger... wiec niema opcji ze sie odkręcił... ale ten wałek co sie na nim kosz trzyma ma lózy góra dół i na boki co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 dzis zauwarzyłem ze jak moto jest zimne to biegi wchodzą normalnie? co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi