Kamsel Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Witam, mam problem gdyż nigidy nie miałem sprzęgła hydraulicznego no i mi ciągnie (gdy trzymam sprzęgło na biegu motorek jedzie powoli) jak to wyregulować? Jaka może być przyczyna? Olej w skrzyni taki jak powinien być, tarcze sprzęgła ok. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepi Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Sprawdź poziom płynu (oleju) w układzie sprzęgła. Jeśli jest ok to prawdopodobnie czeka cię wymiana zestawu naprawczego do pompki sprzęgła czyli gumki, sprężynki, tłoczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Ile kosztuje takie cudo? :D Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 powiem ze nigdy nie zajmowałem się sprzęgłem w KTMie... Ale czy nie ma tam na dle przy wyprzęgniku jakiejś regulacji na śrubce? jak daleko ma wypychać dzwignię wyprzęgnika? tzn regulacja pierwotnego napięcia wyprzęgnika? Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 8 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 powiem ze nigdy nie zajmowałem się sprzęgłem w KTMie... Ale czy nie ma tam na dle przy wyprzęgniku jakiejś regulacji na śrubce? jak daleko ma wypychać dzwignię wyprzęgnika? tzn regulacja pierwotnego napięcia wyprzęgnika? Od zewnątrz nic nie ma, chyba że pod kopułką której jeszcze nie ściągałem. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 (edytowane) Po pierwsze to na Twoim miejscu wymieniłbym płyn w sprzęgle. Może być tak że jest już stary i nie ma odpowiednich właściwości. Jeśli po wymianie i prawidłowym odpowietrzeniu układu problem by nie znikną to przyczyna jest chyba trochę głębiej niż w hydraulice. U mnie po wymianie płynu i odpowietrzeniu sprzęgło zaczęło całkiem inaczej pracować. Edytowane 8 Października 2009 przez Landryss25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepi Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Ile kosztuje takie cudo? :D Koło 250 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 po pierwsze zobacz jaki masz płyn w zbiorniczku, jak nie widać dna wymiana. tam jest płyn mineralny i żaden inny :icon_exclaim: użyj LHM+ po prawidłowym odpowietrzeniu sprawdź czy jest poprawa. zanim się weźmiesz za robotę odkręć wysprzęglik i sprawdź czy nie cieknie, jedną stronę układu będziesz miał z głowy . prawidłowo po wciśnięciu klamki o 1-1,5cm już nie powinno ciągnąć Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 9 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Jeśli to co napisał enduromaster nie pomoże to wykręć wysprzęglik i sprawdź w jakim stanie jest o-ring na tłoczku oraz cylinderek. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 9 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2009 Za cylinerkiem jest mokro, oring do wymany? Wyglada to na płyn od sprzęgła. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 10 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2009 Za cylinderkiem jest mokro bo tam jest olej ze skrzyni biegów ;) sprawdź czy o-ring nie jest poszarpany a najlepiej to wykręć wysprzęglik, wciśnij tłoczek, przetrzyj szmatką żeby było w miarę sucho i wciśnij klamkę sprzęgła, tłoczek powinien się wysunąć przy okazji sprawdzisz czy nie ma nieszczelności w tym miejscu. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi