xDefQon Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Witam. Przejde odrazu do sedna sprawy ;) Wczoraj wyprowadzam krosika i probuje go odpalic. nic. odpalił kiedy trzymałem pompke paliwową, kiedy puszczałem gasł. A wiec wyregulowałem gaznik :P i jechal. Ale strasznie kopci... wcześniej tego nie miałem ;E im wyższe obroty tym coraz mocniej kopci... Nastepny dzien (dziaisj) wyprowadzam go.. znowu to samo.. odpala tylko jak trzymam pompke paliwa i nie wskakuje na obroty jak puszcze pompke to gasnie.. i znowu regulowac gaznik... Co jest nie tak pytam? PROSZE o pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 29 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2009 Ta pompka od paliwa to mamy rozumieć ssanie? Ten dym to niebieski, czy biały? Jeżeli wszystko bylo wcześniej ok to gaźnik raczej nic nie ma do rzeczy. Zmień świece, zobacz na filtr powietrza czy nie zatkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDefQon Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 No ssanie a dymi na biało ale niewyobrażalnie dużą ilością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Uszczelka pod głowicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Może zbyt bogata mieszanka? Tam jest dozownik czy sam wache rozrabiasz? Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDefQon Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Zbyt bogata niemozliwe.. 100ml na 5l ;P sam rozrabiam :) uszczerlki zmienie pod glowica i wyregulujje gaznik moze bedzie git. dziekówa za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Zbyt bogata niemozliwe.. 100ml na 5l ;P sam rozrabiam :) uszczerlki zmienie pod glowica i wyregulujje gaznik moze bedzie git. dziekówa za pomoc tu chodzi o mieszanke pliwowo-powietrzna.. a zobacz czy na koncówce wydechu nie zbieraja kropelki wody (o ile to cieczak), lub daj gazu i przyłóż reke do wydechu i czy chlapie ci czyms?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Padła ci uszczelka pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDefQon Opublikowano 3 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Cieczak.. No jak przyłożylem reke to byla troche czarna i lekko mokra w czarnej cieczy.. w srodku tlumika tez jest troche mokro wczesniej chyba tak nie było, im wieksze obroty tym motor coraz bardziej dymi.. spuszczalem olej ze skrzyni zeby zobaczyc czy mi nie pobiera i kopcil tak samo czyli simering mam caly raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Sprawdź czy ubywa ci płyn z chłodnicy, jeżeli ubywa to sprawa jest jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDefQon Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 a jeśli ubywa to co jest żle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) a jeśli ubywa to co jest żle? Uszczelka pod głowicą puszcza płyn do komory spalania, albo cieknie bokiem cykla, albo dziurawa chłodnica. Edytowane 6 Października 2009 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDefQon Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Mozliwe... bo ostatnio byla mokra plama przy połaczeniu tłumika z cylindrem.. dziekówa za pomoc ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi