thomas Opublikowano 26 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2002 zamierzam przez zimę poszukać jakiejś używanej mz250(251), na co zwracać szczegolną uwagę żeby nikt mi nie wcisnął złomuz góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidewinder Opublikowano 26 Listopada 2002 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2002 Poszukaj niżej - są trzy tematy pt. Coś dla kupujących stare MZ cz. 1,2,3oraz wiele innych dotyczących uywanych MZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farmer Opublikowano 20 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2005 Miałem kiedyś MZ ETZ 251e i sprawowała się bez zarzutu. Myslę co by Ci tu doradzić, oprócz stanu ogólnego posprawdzaj dobrze silnik, moja na 4 biegu spokojnie wkręcała się do 120km/h,na 5 licznik się kończył, zobacz czy tak koło 5 tys. obrotów nie ma wyczuwalnych wibracji silnika bo czasami można trafić na lekko skrzywiony wał, (zdaża się, że ktoś mało inteligentny lub mało obeznany nieumiejętnie ściąga sprzegło), poza tym chyba nie ma jakichś wyróżniających się wad w tym motorku, ja jeździłem przez rok takim czymś i nic się nie popsuło. Acha, zobacz jeszcze stan uszczelnienia hamulca hydraulicznego, płyn czasami lubi sobie powyciekać w okolicach tłoczka przy prawej manetce, ale wtedy zakładasz na tłoczek koszulkę termokurczliwą, wkładasz w uszczelkę i już nie wycieka, ja tak zrobiłem i było wszystko w porządku :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi