Skocz do zawartości

Warszawska Policja

gronoszowa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego ja bym olał zgłoszenie tego na psy (no, chyba że zapamiętałaś numery). Wystarczyło mi jak kiedyś próbowałem przez pół godziny dodzwonić się na 112. Bez skutku.

Bo 112 w Polsce wciąż działa kulawo. Bezpieczniej dzwonić po staremu.

Policja wezwie na zeznania właściciela pojazdu.

U mnie sprawa wygląda tak, że puszkarz odjechał jak gdyby nigdy nic i wydaje mi się, że nie zdał sobię sprawy z tego , że moja gleba była z jego winy... :|

O ile w ogóle zauważył. Mógł nawet nie zauważyć.

Kiedyś ktoś mi opowiadał, że praktycznie wjechał pod samochód, a kierowca spokojnie sobie odjechał nieświadomy całego zajścia.

Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne.

Bertrand Russell

Bo 112 w Polsce wciąż działa kulawo. Bezpieczniej dzwonić po staremu.

No, ale z telefonu komórkowego to już ciężko...

Ja podczas swojego wypadku dzwoniłam zamiennie ze sprawcą wypadku na 112 i mogliśmy sobie dzwonić do bólu. W końcu ktoś zadzwonił chyba z pobliskiego sklepu na 997 i w oka mgnieniu pojawiła się karetka, gdzie ja w tym czasie ciągle próbowałam się dodzwonić na 112. Człowiek szybciej by zszedł z tego świata niż by się dodzwonił, bo zapewne akurat w danym momencie przeszkadza się paniom pijącym kawę :/

Prawo nigdzie nie podaje wartości 1,6 mm jako granicy zużycia opon.

Natomiast jest wzmianka, że bieżnik starty do markerów jest w swietle prawa do dupy. O ile dobrze pamiętam.

Więc pozwolę sobię koledze przypomnieć.

Z markerem masz rację, natomiast ROZPORZĄDZENIE MINISTRA TRANSPORTU I GOSPODARKI MORSKIEJ z dnia 1 kwietnia 1999 r. w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia stanowi co następuje: (§ 11 ust. 6 pkt 4)

"Pojazd nie może być wyposażony w opony, których wskaźniki pokazują graniczne zużycie bieżnika, a w odniesieniu do opon nie zaopatrzonych w takie wskaźniki - o głębokości rzeźby bieżnika mniejszej niż 1,6 mm"

W autobusach ta wartość nie może przekroczyć 3mm - tak przy okazji.

Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom!

dmnz.jpg <== kliknij i polub :)