Hondodajny Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Witam. Posiadam motocykl Honda cm 400 od około 2 miesięcy, kupiony od dobrego znajomego jak to pisałem w powitalni z miesiąc temu.. Nie miałem z nim żadnych problemów, lecz chciałbym zaczerpnąć rady od forumowiczów bo wiem że są tu ludzie z doświadczeniem, którzy mogą mi pomóc. Otóż to: gdy motor sobie chodzi normalnie i jest zestawiony z podpórek jak włączam jedynkę to mam problem z wrzuceniem na luz kiedy motocykl jest cały czas na postoju. Więc muszę mocniej poruszać wajchą od biegów, ale wtedy i tak mi wskakuje dwójka, i wtedy z tej dwójki dopiero mogę wrzuć na luz, jest to ciężke wrzucenie na dwójke a co mówić na luz. Motor nie robił mi takich numerów... głaciutko na postoju z jedynki włączał luz, lub dwójkę. Ale gdy jest na dużej podporze, czyli tylne koło nie dotyka ziemi, wtedy wrzucam np. jedyneczke i z jedyneczki normalnie ładnie wchodzi dwójka, trójka itd. Nie wiem co jest grane, o motor dbam jak tylko się da. Jeżeli wie ktoś o co chodzi proszę aby odpisał co na ten temat sądzi. Z góry dzięki. :icon_rolleyes: chciałbym jeszcze dodać że jak przeciągne go tak do 4 tys obrotów to dwójka wchodzi normalnie, trójka bez problemów nawet przy spokojnej jeździe, czwórka to samo i piątka też. a jak jadę powoli na jedynce i chce wrzucić na luz lub dwójkę napotykam lekki opór, nawet na pół sprzęgle. Olej znajomy kazał mi wymienić na wiosnę, bo teraz przez zimę i tak to wszystko stoi i tak. Proszę o odpowiedź. :smile: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Nie wiem dlaczego, ale mnóstwo ludzi tak wrzuca biegi... Zrób tak, lekko go popchnij przód/tył to 10 razy prościej będzie wrzucić luz. Jak sie toczysz (do postoju) też wrzucaj jak motor jeszcze sie toczy te 3-4 km/h na godzine, bo jest o wiele łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hondodajny Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Nie wiem dlaczego, ale mnóstwo ludzi tak wrzuca biegi... Zrób tak, lekko go popchnij przód/tył to 10 razy prościej będzie wrzucić luz. Jak sie toczysz (do postoju) też wrzucaj jak motor jeszcze sie toczy te 3-4 km/h na godzine, bo jest o wiele łatwiej no ja wiem jak się motor toczy na tej jedynce to łatwiej wtedy wrzucić luz, a na postoju trudniej, ale u mnie nawet na postoju było to bardzo proste, bez problemu mogłem wrzucić na luz jak i dwójkę, nie powinno tak być, po prostu na wiosnę będę i tak musiał zmienić olej i tak. Nawet jak jadę na tej jedynce z 3-4 km/h to napotykam lekki opór aby wrzucić na ten luz lub dwójkę. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 naciagnij linke sprzęgła! Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi