Skocz do zawartości

Buty, rozmiar 48, 49 - jakie firmy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Podpowiedzcie mi proszę, jakie firmy produkują buty motocyklowe w rozmiarach 48, 49.

Najlepiej jeśli wiecie, gdzie takich butów szukać w Warszawie.

Przymierzałem już Suomy i Askew i rozmiar 48 (maksymalny jaki robią) jest niestety za mały...

Na co warto zwrócić uwagę.

Dodam, że budżet mam ograniczony do rejonów 600zł.

Pozdrawiam

Tomek

Napisz jakich butów szukasz, czy do turystyki czy sportowe czy do off road

Szukam czegoś na głównie na miasto. Moto to Honda CBF 600 SA więc ni to sport ni turystyk...

Generalnie nie chcę za dużo wydawać bo nie mam jeszcze sprecyzowanych wymagań.

Chciałbym żeby buty choć trochę chroniły stopę w razie jakiejś gleby więc miękkie kapcie w stylu Vanucci VTB1 średnio mi pasują (choć może źle oceniam te buty...). Z drugiej strony dobrze, jakby się w tych butach dało przejść np. po sklepie...

Piękno imienny, muszę Ci powiedzieć, że jak szukałem butów na moto to miałem większy wybór niż z tych butów co chodzę na codzień :) Idź do sklepu i się popytaj, nie powinno być problemów.

Byłem na mototargu - nic nie znalazłem. 48 było kilka modeli ale wszystko minimalnie za małe. 49 tylko Probikery, na długość OK ale były tak luźne że mogłem bez rozpinania je zdjąć...

Dzisiaj dzwoniłem do kilku sklepów to prawie nigdzie nic nie mają.

Jutro jeszcze odezwę się do salonu moto-akcesoria.pl w Markach - widziałem na stronce że mają trochę butów w moim rozmiarze - może mi je ściągną do przymiarki do salonu.

Masakra...

Pzdr

Tomek

Alpinestars i Sidi robia do 50 a Daytona do 49 chyba. W zasadzie im bardziej sportowe buty tym mniejszy rozmiar max.

Tak, moze w przyszlym roku bo w tym to juz napewno nie :icon_mrgreen:

Probiker Traveler do 50

SIDI

Clever Gore do 48

reszta modeli do 47

vanucci VTB 1 do 49

Daytona ;

Carver do 48

Touring Star GTX do 49

Bandit XCR do 49

Trans Open GTX do 47

Travel Star GTX do 51

Alpinestars

SMX-R do 48

SMX-Plus do 47

Supertech do 48

SMX 4 do 47

SMX 4 Waterproof do 47

BMW

Stiefel Sport do 49

reszta mniejsze

z tego co widze zostaje Daytona Travel Star GTX

:crossy:

Edytowane przez ks-rider

Mierzyłem dzisiaj Alpinestars SMX Plus rozmiar 48.

Mistrzostwo świata, szczególnie sznurowana wkładka powodująca, że pomimo mojego niskiego podbicia stopy w bucie nie dało się znacząco ruszyć.

Napiszcie mi proszę, które buty na rynku mają jeszcze taki patent z wewnętrzną wkładką? Najlepiej jakby kosztowały mniej niż 1100zł - tyle chcą za SMXy na Łopuszańskiej w intermotors.

Pzdr

Tomek

Napiszcie mi proszę, które buty na rynku mają jeszcze taki patent z wewnętrzną wkładką? Najlepiej jakby kosztowały mniej niż 1100zł - tyle chcą za SMXy na Łopuszańskiej w intermotors.

Napewno Daytona, w razie przetarcia mozesz kupic jeden np. zewnetrzny but ( wewnetrzny zreszta tez ) cena 348,- €

:crossy: