lonewolf Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Witam, mam problem ze światłami tzw. krótkimi. Świecą mi na jakieś 3 metry i muszę jeździć w nocy na długich. Co zrobić żeby te światła jakoś zaczęły porządnie świecić. Żadnej regulacji góra/dół nie widziałem przy rozbiórce przodu. Myślałem nad zmianą żarówki z 55/60W na 100W. Najlepiej gdyby miała podobne światło do xenona, bądź może sam xenon by trzeba było wsadzić... nie wiem tylko czy do każdego xenona potrzebna jest przetwornica jakaś czy nie. Doradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plaster83 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Przestan jezdzic w nocy :icon_mrgreen: Tak na powaznie to przed zakupem B12 czytalem cos na ten temat ale to olalem...Dopiero jak przejechalem sie po ciemku zrozumialem o co chodzi...Coz kazde moto ma jakies wady u duzego Bandyty sa to akurat swiatla. Podobno wymiana na xenon lub mocniejsze zarowki niewiele pomaga, mi to tak bardzo nie przeszkadza, bo w nocy praktycznie nie jezdze :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kichacz Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 do prawdziwego xenonu potrzebna jest przetwornica która wytworzy własnie dużo większy prąd dochodzący do xenonu . głównie ludzie wsadzaja pseudo , które świeci na niebiesko i to tyle , nie wiem co oni tam montują . Wiem że przetwrnica jest konieczna , pozdrawiam . A tak w ogóle proponuje poszukać żarówek zwiększający procentowo wydajność . Ja założyłem do samochodu philipsa +25% za 60 zł i powiem Ci że świeci wyrąbiście , naprawde dużo więcej widać - pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Temat wałkowany w "Banditowni". Ten typ tak ma. Można próbować montować zestaw xenonowy. Jest do kupienia. Nawet ktoś z FM ogłaszał się ze może to zamontować w profesjonalny sposób. Generalnie ten typ tak ma i już. Ja dawno przestałem się tym przejmować. Jadąc po zmroku po prostu jadę wolniej. Co do tych żarówek +ileśtam%. Kłopot w tym że w Bandzicie sa żarówki typu HB3 i HB4 i nie widziałem ich zamienników w postaci wspomnianych Philipsowych +25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kichacz Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 jeżeli to HB3 i HB4 to napewno nie ma wzmacniających zamienników - pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziqz-tr Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Tak, że zostaje albo przyzwyczaić się do tego co jest albo zamontować xenony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Można jeszcze popróbować zamontować dodatkowe światła. Jakieś mini halogeny czy cuś podobnego :) Ja sie przyzwyczaiłem. Te światła które są pozwalaja mi na normalną jazde nawet w nocy. Nie stwarzajmy sobie problemów tam gdzie ich nie ma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi