HellSheep Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Mam pytanie, jaki olej lać do Kawasaki EN500?? (taki sam silnik jak w Kawasaki GPZ) Wiem ze ma to być 10W 40 ale nie wiem czy minerał, półsyntetyk czy syntetyk. Rocznik motocykla '91 ale oleju nie bierze (lub w bardzo znikomych ilościach więc silnik szczelny). I doradźcie jak możecie jakiej marki olej najlepiej lać. Z góry dzięki ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Mam pytanie, jaki olej lać do Kawasaki EN500?? (taki sam silnik jak w Kawasaki GPZ) Wiem ze ma to być 10W 40 ale nie wiem czy minerał, półsyntetyk czy syntetyk. Rocznik motocykla '91 ale oleju nie bierze (lub w bardzo znikomych ilościach więc silnik szczelny). I doradźcie jak możecie jakiej marki olej najlepiej lać. Z góry dzięki ^^ Zdecydowanie polecam Motul 5100 10w/40 pół syntetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Jakikolwiek (w granicach rozsądku) półsyntetyk motocyklowych 10W40 -Motul M5100, BelRay EXP z droższych, albo z tańszych Elf HP Eco, Putoline Syntec 4, etc. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ja śmigałem kiedyś, kiedyś na Castrolu GPX (kiedyś), teraz: http://moto.allegro.pl/item711567512_olej_...k_10w40_4l.html Kupę km nawaliłem i wszystko śmigało jak w zegarku (dziwne, nie?) :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi