Krzychoo01 Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) Jeśli chodzi o tani kask to ja mogę polecić LS2 np FF370 (szczękowy). Kaski LS2 dostały 4 gwiazdki w teście Sharp'a a to nie mało. Ceny mają bardzo przystępnę. Moja żonka używa takiego i jest zadowolona.Kominiarka - dla mnie obowiązkowa:po pierwszy łatwiej zakłada i zdejmuje się kaskpo drugie - jak się spocisz to pierzesz kominiarkę, a nie non stop musisz wnętrze kasku wyciągać i prać. Co do ubrań - firmy nie znam - materiał jak materiał, to by trzeba było na żywo zobaczyć. Według mnie jak chcesz zaoszczędzić to bym do tego kompletu dorzucił jakieś lepsze ochraniacze zamiast tylko zamontowanych (np na plecy co dorzucić). Z wyglądu są w miarę OK. Ja kupiłem komplet firmy Motona - raczej firma niezbyt znana, ale sobie chwalę. Wypinana membrana i podpinka, dużo wywietrzników. Latem super się jeździ. Ta Twoja wywietrzników niestety nie ma, więc musisz się naszykować na straszne pocenie. Ważne, że można spiąć kurtkę i spodnie."ale ze mnie żaden profesjonalista czy długo dystansowy motocyklista, więc mogę się mylić" Zapomniałeś o rękawicach i butach.Spokojnie, rękawice mam... :) W sumie kask też mam ale kiedyś kupiłem tani kask i niestety nie zdał testu. Napisałeś, że polecasz jakiś ochraniacz na plecy... Kupić jakąś zbroje, czy sam ochraniacz na plecy wystarczy? A co do butów, prosiłbym aby ktoś mi jakieśpodrzucił ;). PS: Ciągnie mnie do takich kasków z NIE przezroczystymi szybkami... Np. cała ciemna, jasna ( żółta, niebieska )... Ciekawi mnie czy motocyklistom nie przeszkadza to, że mają przyciemnioną szybkę... Jedzie wieczorem i czy on coś w takim kasku widzi??? Co powiecie na taki zestaw : http://motoprym.pl/pl/kask-ls2-ff350-1-single-black-matt.html?partner=1984 + http://allegro.pl/szybka-szyba-ls2-ff-351-369-384-lustrzanka-ir-i4628496138.html Edytowane 23 Września 2014 przez Krzychoo01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinC Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Zależy od kurtki Jak ma ochraniacze to wystarczy dorzucic na plecy, ale z drugiej strony w zbroi bezpieczniej ale chyba mniej wygodnie Musialbys jeszcze dobrać jakąś kurtkę na ta zbroje Do ciemnych szybek w kaskach to nie wiem bo mam zwykłą ale mam tez blende W dzień jest ok ale po zmroku to raczej nie bardzo Jaknys nocą w okularach przeciwsłonecznych jeździł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychoo01 Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 A co z szybką lustrzaną/srebrną... Czy po zmroku będę mógł jeździć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Efekt dla Ciebie będzie ten sam, zwykle różnica kończy się tylko na wyglądzie zewnętrznym. Na siłę się da jechać w nocy, gdy są latarnie, ale widoczność spada i raczej to bez sensu. Inna sprawa, że szybę w tym kasku można szybko przełożyć, więc to żaden problem by ją zmienić wieczorem, miej tylko na nią jakiś zapasowy pokrowiec.LS2 masz w sklepach w Warszawie, napisz PW to Ci powiem gdzie podjechać ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychoo01 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Dzięki, jeszcze jedna sprawa. Czy taka szybka: http://wakacje.alegro.com.pl/szyba-szybka-wizjer-do-kasku-ls2-ff351-ff384-ff369-i4490620900.html Będzie pasowała do takiego kasku: http://ls2.sklep.pl/pl/p/Kask-LS2-SINGLE-MONO-FF351.1.-bialy-polysk-WHITE-/18 Pytam się ponieważ:1. Napisane jest, że szybka pasuje do kasków LS2 FF351, a kask jest FF351.1 czy to jest jakaś różnica?2." FF351 ( SINGLE, STARDUST, MISFITS, CHRONO, WOLF, ATMOS, COMIC, FLUO, CORPS, FLUTTER )" - Ten kask jest SINGLE MONO, a tu jest napisane, że pasuje do SINGLE ( nic nie jest wspomniane o MONO ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi