Skocz do zawartości

Firmy produkujące tanie, dobre ciuchy.

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszła kurtka z Niemiec. :D

Pierwsze wrażenia mega pozytywne. Jestem niesamowicie zadowolony. Jakościowo wygląda bardzo dobrze, pasuje idealnie (jest przyciasnawa). Warto dać za nią nawet cenę polskiego importera. ;)

Także mam już kask, kominiarkę, kurtkę. Potrzebuję jeszcze spodnie, buty, rękawiczki, bielizne termoaktywną i być może żółwia z pasem nerkowym.

Najlepszy numer jest taki, że dopiero teraz zauważyłem że przysłali mi inny model niż wylicytowałem. Radość z tego, że pasuje na mnie (zawsze to jest wielka niewiadoma jak się wcześniej nie przymierzy) i jakościowo naprawdę jest w porządku oślepiła mnie...

• 5 lat później...

Witam.

Szukam dosyć taniego zestawu na motocykl. Znalazłem kilka rzeczy ale nie wiem czy są one wystarczająco dobre, oto one:

Kurtka: http://www.xlmoto.pl/kurtka-course-two-seasons-1

Spodnie: http://www.xlmoto.pl/spodnie-course-two-seasons

Na razie znalazłem tylko to... Moglibyście mi polecić jakiś kask do 350zł. Czy opłaca się kupować kominiarkę? Pozdrawiam ;)

Jeśli chodzi o tani kask to ja mogę polecić LS2 np FF370 (szczękowy). Kaski LS2 dostały 4 gwiazdki w teście Sharp'a a to nie mało. Ceny mają bardzo przystępnę. Moja żonka używa takiego i jest zadowolona.

Kominiarka - dla mnie obowiązkowa:

po pierwszy łatwiej zakłada i zdejmuje się kask

po drugie - jak się spocisz to pierzesz kominiarkę, a nie non stop musisz wnętrze kasku wyciągać i prać.

Co do ubrań - firmy nie znam - materiał jak materiał, to by trzeba było na żywo zobaczyć. Według mnie jak chcesz zaoszczędzić to bym do tego kompletu dorzucił jakieś lepsze ochraniacze zamiast tylko zamontowanych (np na plecy co dorzucić). Z wyglądu są w miarę OK. Ja kupiłem komplet firmy Motona - raczej firma niezbyt znana, ale sobie chwalę. Wypinana membrana i podpinka, dużo wywietrzników. Latem super się jeździ. Ta Twoja wywietrzników niestety nie ma, więc musisz się naszykować na straszne pocenie. Ważne, że można spiąć kurtkę i spodnie.

"ale ze mnie żaden profesjonalista czy długo dystansowy motocyklista, więc mogę się mylić"

Zapomniałeś o rękawicach i butach.