baranek Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam wszsytkich Posiadam aprilie leonardo 150 rotaxa i niewiem co z nia bo od pewnego czasu przy odpalaniu byjawiały sie dziwne strzały chyba w rozruszniku ale strzeliła Sb razi odpalała a ostnio bardzo strzelała pojedziłem troche przyjechałem do domuu zgasiłem i teraz jak naciskam na start to słychac pukniecie takie Ciche i niekreci Wg prosze o pomoc Prosze o pomoc i pozdrowienia;) dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Najprawdopodobniej sprzegło rozrusznika, a nie rozrusznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranek Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 wiesz dzis zobaczyłem ze jest pykniecie w przekazniku tam gdzie bezpieczniki ale wszsytkie sa całe a rozrusznik wg niekreci wiec co proponujesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 wiesz dzis zobaczyłem ze jest pykniecie w przekazniku tam gdzie bezpieczniki ale wszsytkie sa całe a rozrusznik wg niekreci wiec co proponujesz??? Oddaj sprzęt do mechanika. Przekaźnik "puka" bo rozrusznik nie może się obrócić, prawdopodobnie z powodu niesprawności sprzęgiełka rozrusznika lub defektu elektrycznego. Sam na pewno się z tym nie uporasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranek Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Hm czyli rozumiem ze jak wykrece rozrusznik to wtedy powinien krecic tak ???? dzieki wam bardzo ;) za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) Hm czyli rozumiem ze jak wykrece rozrusznik to wtedy powinien krecic tak ???? dzieki wam bardzo ;) za pomoc No właśnie źle rozumiesz. Kręcić się powinien silniczek napędzający przekładnię uruchamiającą silnik. Czyli po wyjęciu go dalej silnik nie ruszy, a wyciąganie silniczka startera jest bez sensu, bo i tak nic ci to nie da. :banghead: Potrzebujesz wizyty u mechanika, który oceni co konkretnie jest nie tak, bowiem również przyczyny elektryczne mogą powodować taką dolegliwość (spadek napięcia na akumulatorze, uszkodzenie przekaźnika, brak właściwego połączenia przewodów w rozruszniku itp, itd.) Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez HD1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranek Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 aha No Oki to dzis cos załatwie z Tym dzieki wielkie i pozdrowienia dla Cb ;)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) baranek tak to dobry nick dla ciebie pewnie nauczyciele w szkole cie tak nazywają tylko nieco mniej zdrobniale. wg to skrót od słowa według, poza tym polecam zainstalowanie firefox'a i pluin'a w postaci słownika języka polskiego. dodatkowo jak już masz lekcje języka polskiego w szkole to staraj się z nich skorzystać. Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez motobandyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baranek Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 tenx daje rade :P mama mnie uczy ;))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi