Skocz do zawartości

Problem z uruchomieniem Bandita 400

boss1400
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Kilka miesięcy temu kupiłem swój pierwszy motocykl suzuki Bandit 400, kupiłem go okazjonalnie był uszkodzony i brakowało kilka części. Motocykl miał zerwany napinacz i popękane wszystkie dźwigienki które otwierają zawory. Ten problem już z głowy założyłem nowe dźwigienki i mechanik ustawił rozrząd. Kupiłem wszystkie niezbędne części które są potrzebne do uruchomienia motoru nie mam tylko filtra powietrza. Motocykl nadal nie chce odpalić próbowałem go już nawet na "popych" ale też nie chce. Kiedyś zapalił na kilka sekund ale nie wiem czy na wszystkie cylindry od tamtej pory nawet się nie odezwał. Czy ten brak filtra powietrza może mieć na to wpływ może coś innego. Jeżeli coś wiesz to pisz, proszę.

Sprawdzałem kilka razy iskre wszystko OK ma też nowe świece, gaźników niestety nie umiem sprawdzić ani ustawić chyba będę musiał go znowu oddać do mechanika. A może jeszcze coś innego?

Witam

sprawdz kolejnosc podlaczenia przewodow wysokiego napiecia, nie rozumiem dlaczego nie chciales by mechanik do konca wykonal swoja prace, tzn chodzi mi o uruchomienie silnika po jego zlozeniu...

pozdr

Mechanika Motocyklowa

Kable też są OK. Chciałem żeby było taniej i teraz tego żałuje mógł już go zrobić do końca, a może on źle ustawił ten rozrząd? Chyba jednak sam sobie z tym nie poradzę. Może ktoś wie o jakimś tanim mechaniku z kujawsko pomorskiego?

Witam

Jakieś 3 miesiące temu miałem podobny problem z odpalemie, mojego bandita 400 lecz mój bandit miał wszystkie podzespoły kompletne. Również dałem go do mechanika zrobił mi full serwis gaźników czyli regulacja synchro i czyszczenie a ponadto wymieniłem świece a przyczyną tego był zardzewiały bak i cały ten syf szedł do gaźników. Możesz sprawdzić jak wygląda sytuacja w baku u Ciebi a potem sprawdź filtr paliwa. POZDRAWIAM