Adamus67 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Siema.Mam problem z moją dt. Miałem remont silnika i wymieniłem:tłok,uszczelki,łozyska wału,i zrobiłem szlif cylindra.W gaźniku miałem rozwaloną wcześniej srube od mieszanki paliwa z powietrzem ale motocykl sie dobrze wkręcał.Po remoncie motocykl pali na 1 kopa,juz go troche dotarłem i na luzie nie piłuje go wysoko ale do 8 tyś dochodzi spokojnie natomiast na biegach ciagnie do 6tyś, czasami 5 i kończy jakby mocy nie miał.Blokada modułu załącza sie dopiero przy 7,5tyś gdy dostaje duzego kopa ale na biegach do tylu teraz nie dociągnie. Czy to wkręcanie sie tylko do 6tyś to może być wina gaźnika czy może złe ustawienie zaworu wydechowego bo miałem silnik wyciągniety z ramy i coś mogło zostać inaczej złożone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 zwor wydechowy niedziala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus67 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 mi sie właśnie wydaje że działa bo gdy odkręciłem tą pokrywke i zapalilem moto i dawałem gazu to sie to ruszało,jutro ściagne wydech i sprawdze na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi