Michalk Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) Witam Z żoną jedziemy na Krym 29 sierpnia( sobota). Przejazd tam 2-3 dni, na miejscu 3-4 i wracamy. Szukamy kogoś do wyjazdu( nie chcemy jechać sami). Jest na forum lubelskim wątek, ale nie wiem czy uda im się porozumieć. link do dyskusji: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...47&hl=krym+2009 1. Cena- 1500 to 10dni w dobrych warunkach smile.gif, myślę że trzeba liczyć min 1200 zł. Wrzesień fajna pora, chłodniej, są owoce smile.gif, mniej turystów( Rosjan- potrafią zrobić tam niezły bałagan) W zeszłym roku w maju byłem tam autem. Płaciliśmy za kwaterę- pokój, kuchnia łazienka 20 USD nad samą plażą. Miejsc noclegowych jest bardzo dużo, nie trzeba szukać wcześniej. Oczywiście można zabrać namiocik w razie problemów. 2. Drogi- Jechaliśmy Rawa ruska- tarnopol-winnica-autostrada Kijow- odess- zjazd z autostrady ok 100km przed odessą i na krym. Drogi szerokie( szersze niż u nas), bez kolein, za to nawierzchnia popękana i czasem dziurawa( mało). Ruch drogowy znikomy, korki tylko w większych miejscowościach, ale są obwodnice. 3. Czas- my autem jechaliśmy 2 dni, myślę że motorem trzeba poświecić 3, tak by na krymie nie być za późno- znalezienie kwatery. Motorem prędkość przelotowa dla nas to ok 100-130km w zaleznosci od warunków. Oczywiście możemy się dostosować. 4. Bezpieczeństwo- nie maiłem żadnych przygód w zeszłym roku, wręcz uważam, że niebezpieczna Ukraina dla turystów to mit. Ludzie życzliwi, mili. Policjanci - łapówka 10-20 hrywien ( niecałe 10 zł) przez 3,5k km zostałem zatrzymany 2 razy. 1- przekroczenie prędkości o 30km( nie miałem hrywien i policjant dostał 10 USD) 2- kontrola w nocy-0 sprawdzenie dokumentów i bye. jeśli jest ktoś zainteresowany to śmiało pisać/dzwonić: [email protected] 501-523-623 najlepiej żeby grupa liczyła 3-4 motory Edytowane 27 Lipca 2009 przez Michalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorgal Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam Z żoną jedziemy na Krym 29 sierpnia( sobota). Przejazd tam 2-3 dni, na miejscu 3-4 i wracamy. Szukamy kogoś do wyjazdu( nie chcemy jechać sami). Jest na forum lubelskim wątek, ale nie wiem czy uda im się porozumieć. link do dyskusji: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...47&hl=krym+2009 1. Cena- 1500 to 10dni w dobrych warunkach smile.gif, myślę że trzeba liczyć min 1200 zł. Wrzesień fajna pora, chłodniej, są owoce smile.gif, mniej turystów( Rosjan- potrafią zrobić tam niezły bałagan) W zeszłym roku w maju byłem tam autem. Płaciliśmy za kwaterę- pokój, kuchnia łazienka 20 USD nad samą plażą. Miejsc noclegowych jest bardzo dużo, nie trzeba szukać wcześniej. Oczywiście można zabrać namiocik w razie problemów. 2. Drogi- Jechaliśmy Rawa ruska- tarnopol-winnica-autostrada Kijow- odess- zjazd z autostrady ok 100km przed odessą i na krym. Drogi szerokie( szersze niż u nas), bez kolein, za to nawierzchnia popękana i czasem dziurawa( mało). Ruch drogowy znikomy, korki tylko w większych miejscowościach, ale są obwodnice. 3. Czas- my autem jechaliśmy 2 dni, myślę że motorem trzeba poświecić 3, tak by na krymie nie być za późno- znalezienie kwatery. Motorem prędkość przelotowa dla nas to ok 100-130km w zaleznosci od warunków. Oczywiście możemy się dostosować. 4. Bezpieczeństwo- nie maiłem żadnych przygód w zeszłym roku, wręcz uważam, że niebezpieczna Ukraina dla turystów to mit. Ludzie życzliwi, mili. Policjanci - łapówka 10-20 hrywien ( niecałe 10 zł) przez 3,5k km zostałem zatrzymany 2 razy. 1- przekroczenie prędkości o 30km( nie miałem hrywien i policjant dostał 10 USD) 2- kontrola w nocy-0 sprawdzenie dokumentów i bye. oki to ja troche sprostuje to co napisales :) wczoraj wrocilem wiec na goraco 1) dacza w "Uczejewce" kolo Sewastopola - $10 od osoby 2) drogi - mozna trafic na miedzynarodowa odessa-kijow i jest ok ale na pozostalych tragedia - nie poleam noca samochodem trudno bylo przejechac zeby amorki nie dobily Najpierw jechalem Jagodyn-Kijow-Kirovograd - polecam droge na "Czerkasy" tam mozna i 190 poleciec ale do Kijowa "robiona droga" nie polecam Lepiej na Zytomir. Droga Rawa Ruska-Low-Odessa-Kirovograd-Symferopol pozostawia wiele do zyczenia Sa momenty ze mozna jechac normalnie a i sa takie ze nie da sie dziur ominac 3) polecam pozniejszy czas dla tych co to upalow nie lubia, teraz tam jest 35-37 stopni w cieniu 4) jezdzilem tam sporo i po miastach i pomiedzy, mialem szczescie ze mnie nie zatrzymywali ale: zdazaly sie lapanki na skrzyzowaniach -$10 w portfelu za samo zatrzymanie menty zmienily mundury na bezowe - trzeba uwazac ludzie jezdza tam jak wariaci :) wiec oczy dookola drogi podwojnie ogolnie - dobrze jest sprawdzic droge wczesniej, nawigacja to mus bo znaki w krzakach. Radze jechac drogami miedzynarodowymi lub innymi zaznaczonymi jako "super wazne" bo inaczej moze sie zdazyc ze droga zostala zamknieta (a wszyscy po niej jezdza) a to mostu nie ma albo nasyp w poprzek :) Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Ja byłam ze znajomymi w czerwcu w Odessie i wracaliśmy tylko żółtymi drogami... czasami był hardcore, ale dzięki temu przygód i zajebistych zdjęć bez liku. Ruchać czerwone drogi :buttrock: ... PS. Dodam, że jechaliśmy z mężem Hondą CBR 1100XX :icon_twisted: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalk Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 W tej chwili mamy 3 motory, towarzyszyć nam będą Oczko oraz Marius79. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalk Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Wyjazd przełożony na 31 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro0 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Podnoszę temacik, bo wyjazd już w poniedziałek. Może ktoś jeszcze zdecyduje się na max. 2 tygodniowy wypadzik :crossy: na Krym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalk Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 (edytowane) Wszyscy wrócili...chyba :) Oto galeria (jeszcze w całości nie ukończona): http://picasaweb.google.pl/Michalats/Krym2...feat=directlink Jutro postaram się (w skrócie) opisać przebieg wyjazdu, napotkane problemy itp. Edytowane 23 Września 2009 przez Michalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro0 Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Misza, dzieki za profesjonalne opisy zdjęć :clap: Uśmiałem się do łez :biggrin: . Galeria 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalk Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Dzięki Maro. Przygotuję chyba jakąś stronkę www. W przyszłym roku planuję Bałkany 2,5-3 tyg. Rumunia-Bośnia-Macedonia-Albania. Chorwacja i Grecja drogie jak Włochy, więc nie ma sensu tam siedzieć- tylko przejazdem. Temin- poza sezonem wyjazd w 2 połowie maja lub we wrześniu. Lepiej po wakacjach- cieplejsza woda i dojrzewające owoce, ale co będzie to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
styka Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 nie no panowie pozazdroscic... fotki lux... i te opisy hahaha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZet31 Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 nie no panowie pozazdroscic... fotki lux... i te opisy hahaha... :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Witam, wczoraj z zoną wróciliśmy z Chorwacji co prawda szosą ale dysponujemy aktualną wiedzą co za ile itp :) Trasa Słowacja,Węgry, Chorwacja (całym wybrzeżem), Słowenia, Austria, Czechy - służę info jakby co ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe68 Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Arkady fajną traske walnąłeś, daj jakieś fotki chociaż może w innym wątku np. tu http://forum.motocyklistow.pl/FOTKI-I-FILMIKI-t119464.html Cytuj http://www.youtube.com/user/piotrpepe68https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1http://piotrgierasinski.blog.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlon Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Wszyscy wrócili...chyba :) Oto galeria (jeszcze w całości nie ukończona): http://picasaweb.google.pl/Michalats/Krym2...feat=directlink Jutro postaram się (w skrócie) opisać przebieg wyjazdu, napotkane problemy itp. Co tu komentować, jak już zrobię z Dyversji Transalpa to jedziemy za rok. Foty czadowe, Gdy tylko będzie jak to nie będziesz musiał nas namawiać. :lalag: Cytuj Jazda motocyklem wciąga...jak woźny ćwiartkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Idzie zima :icon_eek: , zaczną się plany na nowy sezon . Mnie również strasznie kręci Ukraina , można poskładać jakąś "grupkę uderzeniową" przez zime , choć z planami różnie bywa :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi