Terenowy wymiatacz Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam, w yz 125 2001r przekręcił sie gwint w silniku od korka spustu oleju, czy po zaklejeniu korka specjalnym klejem będzie można wymieniać olej u mechanika takim specjalnym "kompresorkiem" do wysysania oleju... wiem ze robi się tak w samochodach... ale czy da sie wyssac tak cały olej czy sa tam jakieś zebatki które uniemożliwiają takie coś? YZ nie jest moja wiec nie umiem zobaczyć czy da sie to zrobić wiec pytam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Raczej trzeba będzie przegwintować na większą średnicę,nie ma co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 helicoli albo przegwintowanie na większą śrubę Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Siema, w moim kacie był zerwany gwint właśnie od śruby spustowej oleju tyle że w deklu sprzęgła ( jest wykonany z magnezu i o spawaniu nie ma mowy ), wręciłem śrube na klej dwuskładnikowy a olej będe zlewał przez mały dekielek sprzęgła, wystarczy go odkręcić ( 4 śrubki ) moto na bok i olej zlany, pozdrawiam. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 http://www.swistak.pl/a4382088,Naprawa-zer...atex-klej.html# w TLce kumpla naprawilismy tym, trzyma juz od roku, i mozna odkrecac i zakrecac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi