bubus12 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam . Posiadam Yamahe TZR 50cc z 2006 r. . 1.Moj problem jest nastepujacy: Podczas jazdy z predkoscia okolo 96 km/h czasami zdarza sie tak ze motor nagle staje( zwalania , obroty spadaj do 0 i wtedy gasnie) , wogole tak jakby sie zalewal , wiec staje i wlaczam ssanie i za chwile odpala . Co sie dzieje ?? CZego to wina ??? 2. chcialem wymienic zebatki . Slyszalem ze jezeli dam z tylu duzo to dostane przyspieszenie a jak mala to predkosc , a co jezeli zaloze do przodu wieksza ( 16 zebow ) a z tylu dam np ( 46 tez duzą). czyli 2 duze zebatki . 3. jak policzyc jak duzy potrzebny jest lancuch chodzi o ogniwa , bo musze na pewno miec wieszky lancuch jak wymienie zebatki na wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Ad1. poczyść gaźnik i cały układ paliwowy wymień świece. Ad2. jak dasz z przodu mała a z tyłu duża to motor będzie bardziej zrywny ale straci na prędkości. a jak dasz z przodu duża a z tyły mała to motor będzie szybszy. a jak dasz tu i tu dwie duże to się nic nie zmieni pod warunkiem że z przodu zwiększysz o tyle samo co z tyłu zębów. Ad3. to musisz jakoś pokombinować ze sznurkiem i miarką :bigrazz: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Możliwe że masz zapchane odpowietrzenie zbiornika paliwa.Spróbuj przejechać kawałek z otwartym zbiornikiem paliwa jeśli problem ustąpi, na bank brak odpowietrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Co do zębatek to liczy się że jeden ząbek z przodu mniej to tak jak 2 więcej z tyłu. Czyli: zębatka mniejsza z przodu o 1 ząb - v-max spada o 5km/h zębatka większa z tyłu o 1 ząb - v-max spada o 2,5km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubus12 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Możliwe że masz zapchane odpowietrzenie zbiornika paliwa.Spróbuj przejechać kawałek z otwartym zbiornikiem paliwa jeśli problem ustąpi, na bank brak odpowietrzenia. Co do tego , to problem pojawia sie czasami nie zawsze . Ostatnio mialem tak dopiero 2 raz. Moze byc to wina tego ze mam resztke paliwa w zbiorniku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 16 zębów z przodu !!!! i 36 z tyłu ???? Nie będziesz sie mógł zebrać. Seryjne to 11/47... Dużo osob wrzuca 12/47 i podobno jest git (sam tak mam) Przy tuningu na dość mocną 70ccm daje sie 14/47 !!!!!! A ty to chcesz dac przy full serii ? Wrzuć 12/47. Na te zebatki potrzebujesz łańcuch 132 ogniwa (wiem bo tydzien temu zmieniałem zębatki z łańcuchem) A z tym jaki łancuch do jakich zebatek to skorzystaj z moich danych i dodaj sobie liczbę zębów. Aha...Tylko liczbe ogniw musisz zaokrąglić do parzystej bo inaczej nie zapniesz spinki.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Co do tego , to problem pojawia sie czasami nie zawsze . Ostatnio mialem tak dopiero 2 raz. Moze byc to wina tego ze mam resztke paliwa w zbiorniku ??? Tak, zacznij od zatankowania, jak nie ustąpi to dopiero kombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi