AdrianGPR80 Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Witam wszystkich na Forum.Mam derbi gpr80/50 z 1999r.Gdy włącze 1Bieg to zaczyna plewic do póki nie wkreci sie na wystarczające obroty.czasem nawet trzeba zakrecić paliwo do póki sie nie wkreci.Co to może być??Ma tylko 5atmosfer w cylindrze a powinien mieć ok 10-ciu.Czy to jest mozliwe ze ma za małą kompresje i nie wypala paliwa na tłoku??,Wiem tyle ze tłoka i pierscienie trzebabedzie wymienić na 100% bo cylek(NewCascle) jest w bdb stanie raczej.Prosze pomuszcie mi jak najszybciej.Będę bardzo wdzięczny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 5 bar to już dość słaby wynik, ma w ogóle jeszcze moc? Bardziej wskazuje to na problem z gaźnikiem. Czyściłeś go? Próbowałeś wyregulować? Podaj jaki to jest typ gaźnika i jaką posiada dyszę główną. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianGPR80 Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Dell'Orto 14-to jest typ mojego gaźnika.Mocy troszke jeszcze ma ale malo.Czyscilem gaźnik i regulowalem ale to nic nie dalo.A jaka jest dyszka główna to niemam pojecia nawet:/.Noi nadal niewiem co to moze byc.Ale mysle ze to wina kompersji.Nie przepala tego paliwa i dlatego go zalewa.Tłok i pierscienie-mysle ze to bedzie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitrox89 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Gaźnik przy tym setupie powinien mieć 19m to raz... 5 Bar to nie kompresja, dlatego nie idzie na wolnych obrotach to dwa... Co do ruszania to ruszaj z 6 tyś, bo inaczej to nie jazda przy tej kompresji :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi