Maciora Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Noł ofens, ale skoro masz dar ogarniania to czemu zamiast pisać posty że nie działa, nie grzebiesz przy moto? Szczerze to szkoda by mi było czasu na czekanie na odpowiedź na forum, wolał bym poświęcić ten czas na własnoręczne wybadanie problemu :icon_razz: W sumie to nie określiłeś, czy świecą ciągłym światłem czy się w ogóle nie zapalają? Jeśli się nie zapalają to zewrzyj w przerywaczu wejście z wyjściem, kierunki powinny zaświecić (oczywiście po uprzednim włączeniu kierunku lewego lub prawego). Jeśli się nie zaświeci to znaczy że coś źle podłączyłeś... może brak masy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Może spalił się bezpiecznik i dlatego nie masz kierunkowskazów? Z resztą morze jest długie i szerokie... Poszukaj lepiej jakiegoś fachowca. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Macie troche racji, ale kwestia podłączenia jest dla mnie raczej oczywista. Sprawa wyglądała, a teraz wygląda, następująco: chciałem wymienić kierunki w swojej iksesce, bo oryginalne były bardzo, ale to bardzo nieaerodynamiczne i generalnie brzydkie. No więc kupiłem jakiś szit za 10pln za sztuke jakiś czas temu, ale okazało się (nie z mojej winy), że zamontowane są w nich żarówki 12V, ale W5W. No i sytuacja wydawała się jakby oczywista, bo w oryginalnych jest 21W - należy zmienić żarówke. Tu się pojawił problem, bo były bardzo małe i low costowe więc zwykła przeróbka gniazda stała sie nieopłacalna. No więc postanowiłem zanabyć takie same tylko, ze z żarówką 23W, bo z 21W znaleźć nie mogłem. Podłączyłem, a te tak jak poprzednie świeciły ciągłym światłem (nie migając). No więc podłączyłem tak samo oryginały, i te migały. Na bank nie pomyliłem gniazdek, dobrze je podłączyłem, bo świeciły. Tylko po prostu nie migając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Na bank dobrze podpięte kierunki świecą po spełnieniu dwóch zasadniczych warunków: dostają prąd i nie są spalone. Jak i czym to sprawdzić pewnie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi